lathrometanastes1.jpg

Καλά κρατούν τα κυκλώματα διακίνησης λαθρομεταναστών, στη Θεσσαλονίκη. Μέσα σε 48 ώρες, η αστυνομία συνέλαβε έναν Πακιστανό και δυο Έλληνες, που έβγαζαν, από τη χώρα, λαθρομετανάστες, με το αζημίωτο.

Συγκεκριμένα:

· Συνελήφθη το απόγευμα της 12-02-2015, στο Σταθμό Υπεραστικών Λεωφορείων «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», 33χρονος υπήκοος Πακιστάν, ο οποίος προμηθεύτηκε εισιτήρια, προκειμένου να συνοδεύσει δύο ανήλικους Αφγανούς και να διευκολύνει την έξοδό τους από τη χώρα μας.

· Χθες (13-02-2015) το απόγευμα, συνελήφθη στη Νέα Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Ευζώνων, 49χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, δύο υπηκόους Συρίας, με σκοπό να εξέλθουν παράνομα από την ελληνική Επικράτεια.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι οι δύο αλλοδαποί για τη μεταφορά τους, θα κατέβαλαν το συνολικό χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

· Συνελήφθη, επίσης χθες, το απόγευμα, στη Νέα Εθνικό Οδό Θεσσαλονίκης – Κιλκίς, 63χρονος Έλληνας, ο οποίος μετέφερε με επιβατικό αυτοκίνητο τρεις υπηκόους Συρίας και επρόκειτο να διευκολύνει την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα, προέκυψε ότι ο 63χρονος παρέλαβε τους αλλοδαπούς από το κέντρο της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να τους μεταφέρει στους Ευζώνους Κιλκίς, έναντι 300 ευρώ.

Οι διακινητές θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.