Τουλάχιστον 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σε τριπλή έκρηξη παγιδευμένων αυτοκινήτων που συγκλόνισε την πόλη αλ-Κούμπα της ανατολικής Λιβύης. 


Στόχοι ήταν ένα πρατήριο καυσίμων, αστυνομικό τμήμα και η κατοικία του προέδρου της Βουλής Αγκίλα Σάλεχ, ο οποίος κατάγεται από την πόλη. 

Ο τελευταίος δήλωσε ότι το τριπλό χτύπημα φαίνεται πως αποτελεί αντίποινα για τις αιγυπτιακές επιδρομές εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, η οποία βρίσκεται κοντά στην αλ-Κούμπα.

Η Αίγυπτος ανέλαβε στρατιωτική δράση κατά του Ισλαμικού Κράτους στο έδαφος της Λιβύης μετά τον φρικτό αποκεφαλισμό των 21 Αιγυπτίων χριστιανών κοπτών από τους τζιχαντιστές.

Μιλώντας στο δίκτυο Al-Arabiya, ο Αγκίλα Σάλεχ ανακοίνωσε ότι κηρύσσεται επταήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα των βομβιστικών επιθέσεων.

Τη Δευτέρα η αιγυπτιακή πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στόχους στη Ντέρνα, προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους, σκοτώνοντας 40 με 50 άτομα, σύμφωνα με τον διοικητή της λιβυκής αεροπορίας Σάκερ αλ-Τζορούσι -οι πιλότοι του οποίου έλαβαν επίσης μέρος στις επιχειρήσεις.