Διαδραστικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, από 8 έως 12 ετών, με τίτλο “Γράφοντας το βιβλίο της Ζωής” θα πραγματοποιηθεί μέσα στο Μάρτιο του 2015 στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη (Εθνικής Αμύνης 27, τηλ. 2310 374808).


Το πρόγραμμα είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στο Δήμο Θεσσαλονίκης, το Ινστιτούτο ψηφιακής μάθησης και επικοινωνίας “Νous” και τον “Αρκτούρο” και θα υλοποιείται κάθε Πέμπτη του Μαρτίου, στις 18.00. 

Οι μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν την ιστορία της Ζωής, μίας νεαρής αρκούδας, η οποία εκπαιδεύτηκε από τους ανθρώπους του Αρκτούρου και αφέθηκε να ζήσει ελεύθερη στη φύση. Στη συνέχεια θα κληθούν να αποτυπώσουν τη δική τους εκδοχή σε ένα ηλεκτρονικό βιβλίο, με ειδικό λογισμικό, που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό. 

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα δεν προϋποθέτει οικονομική επιβάρυνση, ωστόσο απαιτείται προεγγραφή, που μπορεί να γίνει με αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στη διεύθυνση k.vogdanos@thessaloniki.gr. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών ανέρχεται σε 12 άτομα.