Με τη συμφωνία του Eurogroup  έκλεισε ένας πρώτος κύκλος σκληρής και επίμονης διαπραγμάτευσης, τόνισε ο πρωθυπουργός μιλώντας στην έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το βράδυ της Παρασκευής.




Την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη γερμανική Βουλή υπέρ της πρόσφατης συμφωνίας στο Eurogroup εξέφρασε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στο Euronews. «Χαιρετίζουμε την ψήφο των γερμανών συναδέλφων μας ως πολιτική πράξη λογικής και δημοκρατίας. Ως πράξη επικύρωσης του διπλού σεβασμού που μας χαρακτηρίζει».


Δριμύτατη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο γγ του ΚΚΕ, μιλώντας υπό βροχή στη συγκέντρωση του κόμματός του στο Σύνταγμα. Ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε αναλυτικά σε 11 σημεία της «λίστας Βαρουφάκη» και πώς αυτά θα επιβαρύνουν την λαϊκή οικογένεια.


Την έγκριση προγραμμάτων ύψους 12-15 δισ. ευρώ θα διεκδικήσει η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του Επενδυτικού Σχεδίου της ΕΕ για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση, του «Σχεδίου Γιούνκερ» όπως έχει επικρατήσει να λέγεται, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δ.Μάρδα, που μίλησε για έτοιμα προγράμματα που κρίνεται πως μπορούν να εγκριθούν και να «περπατήσουν».



«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα - χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου» δήλωσε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.




Η γερμανική κυβέρνηση διαψεύδει τις σημερινές δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη περί «δημιουργικής ασάφειας» στη συμφωνία με τους εταίρους και επιμένει στην ανάγκη επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος της τάξεως του 4,5%. Μόνο για το 2015 το Eurogroup αποφάσισε να ληφθούν υπόψη οι «οικονομικές περιστάσεις» διευκρινίζει.



Για τη νομιμότητα της διαδικασίας επιστροφής ομολόγων από το ΤΧΣ στον EFSF, ζητεί να ενημερωθεί ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με ερώτηση που κατέθεσε και απευθύνει στον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη.


Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄αριθμ. 532/2015 απόφασή της, έκρινε συνταγματική και σύμφωνη με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) την επιβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ).



Πέθανε σε ηλικία 83 ετών ο Λέοναρντ Νιμόι, ο αγαπημένος Σποκ του Star Trek. Την είδηση του θανάτου του ανακοίνωσε η σύζυγός του Σούζαν Μπέι Νιμόι, μιλώντας στους New York Times. Ο ίδιος είχε ανακοινώσει τον Ιανουάριο του 2014 μέσω Twitter, ότι έπασχε από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια.