Το πρωί της Τρίτης 24 Φεβρουαρίου θα κατατεθεί στους θεσμούς η λίστα της κυβέρνησης με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις, βάσει της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στο Eurogroup.

Στην κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει αισιοδοξία ότι η λίστα θα γίνει αποδεκτή, ώστε στη συνέχεια να γίνει η τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των θεσμών.


«Περιμένω απόψε το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων ελπίζοντας ότι έχει γίνει κατανοητό ότι θα πρέπει να είμαστε συγχρόνως φιλόδοξοι αλλά και ρεαλιστές» δήλωσε ο γάλλος επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί σχετικά με τις εξελίξεις στην ελληνική υπόθεση. «Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο Β» διαβεβαίωσε  ο ίδιος.


«Αυτή τη στιγμή αντιπολιτεύονται τα κυβερνητικά στελέχη την κυβέρνησή τους. Αυτό τα λέει όλα» τονίζουν από τη ΝΔ, προβάλλοντας ιδιαίτερα τις απόψεις των Μανώλη Γλέζου, Παναγιώτη Λαφαζάνη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Αλέξη Μητρόπουλου, Σοφίας Σακοράφα, που ουσιαστικά θέτουν μια σειρά ενστάσεων για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο πρόσφατο Εurogroup.


«Άστοχη και λανθασμένη» χαρακτήρισε τη δήλωση του Μανώλη Γλέζου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης. «Σε κάθε περίπτωση δεν θα σταματήσουμε να τιμάμε και να σεβόμαστε τον Μανώλη Γλέζο, αλλά ήταν άστοχη και λανθασμένη η δήλωσή του» ήταν το χαρακτηριστικό του σχόλιο.


Τη δική του παρέμβαση στις πολιτικές εξελίξεις έκανε ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να βρει τη δύναμη να πει «έστω και τώρα 'ΟΧΙ' στο 'ΝΕΙΝ' του Σόιμπλε». Επικαλείται μάλιστα και τη δήλωση Γλέζου, η οποία, επιβεβαιώνει τις θέσεις του.


Ιδιαίτερη αναφορά στη συγγνώμη του Μανώλη Γλέζου κάνουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, εν αναμονή -όπως σημειώνουν- της λίστας μεταρρυθμίσεων της κυβέρνησης προς τους θεσμούς. «Η πρώτη φωτιά από τα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ» γράφει η Liberation. «Η συμφωνία ανοίγει ρωγμές στην ελληνική κυβέρνηση» παρατηρεί η El Pais.


Στο επίκεντρο πολιτικού σκανδάλου βρίσκονται δύο πρώην υπουργοί και νυν βουλευτές στη Βρετανία, ο πρώην ΥΠΕΞ Τζακ Στρο και ο πρώην υπουργός Άμυνας Μάλκολμ Ρίφκιντ. Δημοσιογράφοι, που υποδύονταν τους επιχειρηματίες, τους κατηγορούν ότι δέχθηκαν έναντι αμοιβής να χρησιμοποιήσουν την πολιτική τους επιρροή προκειμένου να προωθήσουν μια ιδιωτική επιχείρηση.