«Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας - ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο του, σε ιστοσελίδα, ο Μανώλης Γλέζος, ζητώντας «συγγνώμη από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ' αυτή την ψευδαίσθηση.»

«Αγαπώ και σέβομαι τον Μ. Γλέζο, αλλά δεν συμφωνώ. Τούτη την ώρα χρειάζεται να είναι δίπλα και όχι απέναντι στην νέα κυβέρνηση και τον Τσίπρα» σημειώνει με ανάρτησή του στο twitter ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με το άρθρο του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζου.


 

Για τη θετική στάση της Κύπρου απέναντι στις προσπάθειες της Αθήνας στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους ευχαρίστησε ο Αλέξης Τσίπρας τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, στη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας. Εν τω μεταξύ, η διαπραγμάτευση της Αθήνας με τους εταίρους έχει ανοίξει τη συζήτηση στην Κύπρο σχετικά με τη στάση της Λευκωσίας έναντι της τρόικας. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυπριακή κυβέρνηση έχει πετύχει πράγματα, τα οποία τώρα επιχειρεί να πετύχει και η Αθήνα.


Προβληματισμός επικρατεί στην Downing Street όσον αφορά την έκβαση της διαπραγμάτευσης για τη αλλαγή συγκεκριμένων κανόνων της ΕΕ, την οποία υποσχέθηκε ο Ντέιβιντ Κάμερον σε περίπτωση που επανεκλεγεί τον ερχόμενο Μάιο.


Για επικίνδυνη προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανίσει τη συμφωνία με τους δανειστές ως προϊόν της λαϊκής θέλησης κάνει λόγο το ΚΚΕ.


 

Την σύσταση διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων προανήγγειλε για τις επόμενες μέρες η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας κατά την τελετή μνημοσύνου για τους 212 Έλληνες που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις Βίγλες Μεγαλόπολης.

 


Για τη συνεχή και αμέριστη στήριξη της κυβέρνησης στις προσπάθειες για την ενίσχυση και διεύρυνση των συνεργασιών με εταιρείες των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εθνικής Aμυνας Πάνος Καμμένος, κατά την επίσκεψη του στο εθνικό περίπτερο και σε όλα τα περίπτερα ελληνικών εταιρειών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που συμμετέχουν στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού «IDEX-2015» που άνοιξε σήμερα τις πύλες της  στο Aμπου-Ντάμπι.