Τρισέλιδη επιστολή με τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η Ελλάδα θα έστελνε μέχρι τις 12 το μεσημέρι σε ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ το υπουργείο Οικονομικών.

Στόχος είναι οι θεσμοί να στείλουν τις παρατηρήσεις τους εως σήμερα το βράδυ προκειμένου να ληφθούν υπόψη στη τελική επιστολή που θα τους κοινοποιήσει αύριο Δευτέρα η κυβέρνηση.


 

Με μήνυμά του στο Twitter, και με αφορμή δημοσίευμα του Business Insider, ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης διέψευσε τις πληροφορίες περί «θερμού επεισοδίου» μεταξύ του ιδίου και του προέδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη συνεδρίαση του συμβουλίου στις 16 Φεβρουαρίου.


Την άποψη ότι η συμφωνία του Eurogroup δεν πρέπει να ακυρώσει το ριζοσπαστικό αντιμνημονιακό, προοδευτικό προσανατολισμό του κυβερνητικού προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε σε δύο συνεντεύξεις, προς την Realnews και το Πρώτο Θέμα, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.


 

«Οι δανειστές περιμένουν περιγραφή σκληρών μέτρων» εκτιμά ο αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος και αναφερόμενος στο κείμενο που συμφωνήθηκε την Παρασκευή στο Eurogroup αναφέρει ότι «αν υλοποιηθεί κατά το γράμμα, το ύφος, την περιγραφή, τη σκληρότητα αυτό το προσύμφωνο ο λαός δεν θα αντέξει».


 

«Υπάρχουν κόκκινες γραμμές. Για εμάς οι 3.900 απολυμένοι θα γυρίσουν. Θα τους ενημερώσουμε και θα το συζητήσουμε, αλλά αυτό δεν είναι από τα πράγματα που θα πάρουμε πίσω» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος στον RealFM.


Πληροφορίες ότι «εμπνευστής και βασικός συγγραφέας» της ανακοίνωσης του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, για την οποία ο επικρίθηκε ο Αντώνης Σαμαράς, είναι ο στενός σύμβουλος του τέως πρωθυπουργού Χρύσανθος Λαζαρίδης, επικαλείται η εφημερίδα Κυριακάτικη Δημοκρατία.


«Tο βασικό σενάριο που επεξεργαζόμαστε περιλαμβάνει την αξιοποίηση του διαδικτυακού ΚΕΠ και για την αξιολόγηση των δημοσίων υπηρεσιών» δηλώνει στο Έθνος της Κυριακής ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Γιώργος Κατρούγκαλος.


Ως ένα «μικρό βήμα, αλλά πολύ σημαντικό γιατί ήταν στην αντίθετη κατεύθυνση από τα βήματα που κάναμε πριν» χαρακτήρισε τη συμφωνία που επετεύχθη στο Eurogroup ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς. Όσον αφορά στη ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ανέφερε ότι η αποδοχή της από τους εταίρους είναι μονόδρομος, δεδομένου αυτή τη στιγμή υπάρχει μία ρύθμιση που δεν λειτουργεί, για την αύξηση του κατώτατου μισθού είπε ότι θα γίνει σταδιακά, ενώ χαρακτήρισε καταστροφική τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος για τα Ταμεία.


Κάποιες δομές υποδοχής μεταναστών θα παραμείνουν «κλειστές», ενώ ο νόμος για την ιθαγένεια θα προβλέπει συνδυασμό απαιτήσεων, δηλώνει σε συνέντευξή της η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Τασία Χριστοδουλοπούλου. Η ίδια σημειώνει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τη μετανάστευση θα διατεθούν για την υποδοχή, τις ανοιχτές δομές φιλοξενίας και την κοινωνική ένταξη.


Συμφωνία για να ξεκινήσει η απομάκρυνση των βαρέων όπλων από τη γραμμή του μετώπου υπεγράφη μεταξύ Κιέβου και φιλορώσων αυτονομιστών, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού του ουκρανικού στρατού.