Στην εκτίμηση ότι η ελληνική πρόταση «δεν έφτασε πολύ μακριά» επιμένει το Βερολίνο. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε και για το ενδεχόμενο πολιτικής λύσης σε μια Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης -πρόταση που έκανε ο Επίτροπος Έτινγκερ και υποστηρίζει η ελληνική πλευρά- λέγοντας: «Θα περιμένουμε πρώτα το αποτέλεσμα του Eurogroup, πριν αποφασίσουμε για νέες συναντήσεις».

Την άποψη ότι η Ελλάδα έχει πράξει τα πάντα για να έλθει σε συμφωνία με την ευρωζώνη, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να δεχθεί πρόσθετη δημοσιονομική σύσφιξη εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Daily Telegraph.

«Τα πράγματα είναι σε ένα σημείο που η κάθε πλευρά πρέπει να αποδείξει εάν επιθυμεί λύση ή όχι» δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Πάππας εν όψει του κρίσιμου Eurogroup που συνεδριάζει στις 4 το απόγευμα για το αίτημα παράτασης που υπέβαλε η ελληνική κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι εάν δεν υπάρξει λύση σήμερα, πρέπει να συγκληθεί Σύνοδος Κορυφής για πολιτική λύση. Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε πως Ελλάδα και Ευρωζώνη κάλυψαν το 80% του εδάφους και μένει να συμφωνήσουν το 20% στο Eurogroup.

Σε άρθρο του Βρετανού οικονομολόγου Φιλίπ Λεγκρέν στο περιοδικό Foreign Policy με τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να μην υποκύψει στον εκφοβισμό της Γερμανίας» παραπέμπει ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης με ανάρτησή του στο twitter που συνοδεύετε από το διφορούμενο σχόλιο «Τι θα πρέπει η Ελλάδα να κάνει - ή δεν θα έπρεπε» (What Greece should do - or shouldn't). 


Την άποψη ότι η τελική έκβαση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδα και πιστωτών θα είναι αποφασιστικής σημασίας για την ομαλή μελλοντική πορεία της χώρας εκφράζει  το Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) στην μηνιαία έκθεσή του «Ελληνική Οικονομία».

Στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup είναι στραμμένο το ενδιαφέρον του διεθνούς τύπου. Η Ελλάδα και οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στα πρωτοσέλιδα των ξένων μέσων ενημέρωσης με τα περισσότερα δημοσιεύματα να «βλέπουν» θετική εξέλιξη στις Βρυξέλλες, υπογραμμίζοντας ωστόσο την αρνητική διάθεση του Βερολίνου.

Καθαρή εισροή άμεσων επενδύσεων στην Ελλάδα από μη κατοίκους ύψους 1,6 δισ. ευρώ σημειώθηκε το 2014, ενώ στις άμεσες επενδύσεις κατοίκων Ελλάδος στο εξωτερικό σημειώθηκε καθαρή εκροή ύψους 645 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται πως το διάστημα Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2013 οι άμεσες επενδύσεις στην Ελλάδα από μη κατοίκους είχαν εμφανίσει καθαρή εισροή 1,9 δισ. ευρώ, ενώ και οι άμεσες επενδύσεις κατοίκων στο εξωτερικό είχαν εμφανίσει καθαρή εισροή (αποεπένδυση) ύψους 469 εκατ. ευρώ.


Να μην σταματήσει η αστυνομική φρούρηση εισαγγελέων και δικαστών που αποτελούν «στόχους», ζητεί με ανακοίνωσή της η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με αφορμή πρόσφατη εξαγγελία του αναπληρωτή υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση περί μείωσης του αριθμού των αστυνομικών, στους οποίους έχει ανατεθεί η φρούρηση προσώπων.


Με κέρδη κινείται στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τους επενδυτές να επικεντρώνουν το ενδιαφέρον τους στο σημερινό κρίσιμο Eurogroup. Υποστηρικτικά συμβάλει η αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές ομόλογο να υποχωρεί στο 9,7%.