Ακόμη δεν πρόλαβαν να καθίσουν στις καρέκλες τους, οι νέοι υπουργοί Υποδομών και Εργασίας και τα Σωματεία Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό, τους ζητούν να πάρουν θέση για το έργο!


Με ανακοίνωσή τους, οι εργαζόμενοι των δύο Σωματείων, εύχονται καλή επιτυχία, δύναμη και υπομονή  τόσο στον κ. Σταθάκη, όσο και στον κ. Σπίρτζη, όμως, ταυτόχρονα, ζητούν να μάθουν τις προθέσεις και το σχεδιασμό τους σχετικά με το Μετρό Θεσσαλονίκης, "καθώς το έργο κρέμεται από μία κλωστή. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι απολύσεις των εργαζομένων στον κατασκευαστικό τομέα και σύντομα – εντός  ίσως και της επόμενης εβδομάδας – πρόκειται να απολυθεί  το σύνολο του επιστημονικού προσωπικού της κοινοπραξίας κατασκευής", όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. 

Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι "η προσπάθεια εξεύρεσης λύσης μεταξύ του Κυρίου του Έργου και του εργολάβου φαίνεται ότι δεν μπορεί να καρποφορήσει χωρίς την παρέμβαση την Πολιτικής Ηγεσίας και το έργο παραμένει παγωμένο, με ότι αυτό σημαίνει για την ολοκλήρωσή του αλλά και για τη χρηματοδότησή του από την Ευρωπαϊκή Ένωση".

Ρωτούν, δε, την ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου τι θα κάνει για να αποφευχθούν οι απολύσεις του ανθρώπινου δυναμικού του έργου, οι εργασίες να επανεκκινήσουν και να αποκτήσουν ένα φυσιολογικό ρυθμό και το Μετρό Θεσσαλονίκης να έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης. Περιμένουν, δε, από τον νέο υπουργό Εργασίας, Γιάννη Σκουρλέτη, να απορρίψει τα αιτήματα του εργολάβου για έγκριση των ομαδικών απολύσεων, τις οποίες, όπως υποστηρίζουν, "χρησιμοποιεί ως εργαλείο επιβολής των νομικών του απόψεων αναφορικά με τις διαφορές που έχει με τον Κύριο του έργου".