Για τη νότια Ιταλία αναχώρησαν το μεσημέρι από το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, συγγενείς βορειοελλαδιτών αγνοουμένων του Norman Atlantic. 


Oι συγγενείς των αγνοουμένων, που εμφανίστηκαν αγανακτισμένοι, επειδή, όπως υπογράμμιζαν, "δεν βρίσκεται άκρη με τους Ιταλούς", δήλωσαν ότι αποφάσισαν να ταξιδέψουν στη γειτονική χώρα και να αναζητήσουν οι ίδιοι τα αγαπημένα τους πρόσωπα, με την ελπίδα ότι θα τα εντοπίσουν.

Η αναζήτησή τους θα γίνει σε συνεργασία με τις ελληνικές προξενικές αρχές και την πλοιοκτήτρια εταιρία και με τη βοήθεια διερμηνέα και γιατρού, κυρίως στα νοσοκομεία της Ιταλίας όπου διακομίστηκαν επιβάτες του μοιραίου πλοίου.

Μεγάλη απόκλιση στον αριθμό των αγνοουμένων του «Norman Atlantic»
 
«Ενενήντα είναι οι αγνοούμενοι του Norman Atlantic, σύμφωνα με την εισαγγελία του Μπάρι, 18 σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελλάδας» τόνισε πριν λίγο το ιταλικό ειδησεογραφικό δίκτυο Tg5, διευκρινίζοντας ότι «ίδια ονόματα μπορεί και να έχουν συμπεριληφθεί στις ιταλικές λίστες περισσότερες από μια φορές, με ελαφρώς διαφορετική γραφή».

Πάντως, το πλοίο ρυμουλκήθηκε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες και βρίσκεται ήδη στο λιμάνι του Μπρίντιζι.

Ένας από τους, εισαγγελείς που ανέλαβαν την έρευνα για την αποκάλυψη των αιτίων του δυστυχήματος, ο Έτορε Καρντινάλι, μεταβαίνει στο Μπρίντιζι, προκειμένου να ανέβει στο πλοίο και να εξακριβώσει αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του.

Τέλος, το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Αnsa μετέδωσε ότι ασκήθηκε δίωξη σε βάρος δύο εκπροσώπων της εταιρίας ΑΝΕΚ και δυο μελών του πληρώματος, με τις κατηγορίες πολλαπλής ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και πρόκλησης ναυαγίου εξ αμελείας.