Οκτώ στους δέκα Θεσσαλονικείς είναι απαισιόδοξοι για το μέλλον των οικονομικών τους, ένας στους δύο δεν βγαίνει ποτέ και διασκεδάζει στο σπίτι με οικογένεια και φίλους, οι άνεργοι αυξήθηκαν κατά 50%... Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρίας Interview.

Η έρευνα θα δημοσιοποιηθεί κατά την παρουσίαση του "Πολιτικού Ημερολογίου - Ατζέντα Θεσσαλονίκης", του δημοσιογράφου Βαγγέλη Πλάκα.

Από την ίδια έρευνα προκύπτει ότι διαβάζουμε πέντε βιβλία το χρόνο, ενώ αυξήθηκε κατά δυόμισι ώρες η μέση ημερήσια παρακολούθηση τηλεόρασης.

Επίσης:
  • Μόλις δύο στους δέκα Θεσσαλονικείς δηλώνουν ικανοποιημένοι από την οικονομική κατάστασή τους, με το 80% να απαντά πως δεν είναι καθόλου ή είναι λίγο ικανοποιημένο. 
  • Το 33% πιστεύει πως η οικονομική κατάστασή του θα παραμείνει η ίδια το 2015, ενώ το 39% ότι θα χειροτερέψει. Δυσοίωνη εκτίμηση για την πορεία των οικονομικών του έκανε το 2006 μόνον ένας στους τέσσερις, ενώ φέτος τέσσερις στους δέκα.
  • Το ποσοστό που απαντά ότι διασκεδάζει σε “μπαρ και μπουζούκια” έχει μειωθεί από το 15% στο μόλις 3%. Το 45% απαντά “ποτέ” στην ίδια ερώτηση.
  • Μειώθηκαν δραματικά οι αναγνώστες εφημερίδων: Το 46% δηλώνει πως δεν αγοράζει “ποτέ”.
  • Το 63% εμφανίζεται ικανοποιημένο από τη ζωή του στη Θεσσαλονίκη και το 90% δηλώνει πως δεν θα την άλλαζε, για να ζήσει στην Αθήνα.
H παρουσίαση της έρευνας θα γίνει το Σάββατο 10 Ιανουαρίου, το μεσημέρι, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του δημαρχείου Θεσσαλονίκης