Την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit (δηλαδή για την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ), εξέφρασε σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος. Παράλληλα, εξαπέλυσε βολές τόσο κατά της Νέας Δημοκρατίας όσο και κατά του ΣΥΡΙΖΑ, και ζήτησε τη ψήφο των πολιτών προκειμένου να αναδεχτεί το κόμμα του σε Τρίτη δύναμη στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

«Αν θέλουν τη δική μας συμβολή, ας δώσουν τη δύναμη να τη δώσουμε» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος αναφορικά με τη ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο ο ίδιος υπογράμμισε τη σημασία του τρίτου κόμματος, της τρίτης εντολής και του συμβολικού, θεσμικού χαρακτήρα της.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ άσκησε κριτική στη ΝΔ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, βασίζεται «στον άγαρμπο εκφοβισμό», αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ, που «προβάλλει έναν απλοϊκό και κουτοπόνηρο εφησυχασμό». Κατηγόρησε επίσης τη Κουμουνδούρου ότι στέλνει το μήνυμα «μην ανησυχείτε, χρόνο έχουμε».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, δεν υπάρχει κίνδυνος για Grexit εκ μέρους των ευρωπαϊκών θεσμών και των Ευρωπαίων εταίρων, «γιατί δεν το θέλουν, δεν συμφέρει κανέναν και διότι έχουν κάνει μια πολύ μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα και νομικά δεν γίνεται».

Ωστόσο, τόνισε ότι πρέπει κι εμείς να αποσαφηνίσουμε τη στάση μας. «Εγώ δέχομαι ότι δεν υπάρχει σοβαρή πολιτική δύναμη στη χώρα που να θέλει έξοδο από το ευρώ, αλλά μπορεί να γίνει λάθος, να κάνουμε λάθος εκτίμηση σε επιμέρους ζητήματα και αυτό να προκαλέσει ατύχημα και αυτό να μας αναγκάσει όχι να βγούμε με τη θέληση μας, αλλά να είμαστε σε μια αναστάτωση και περιδίνηση, με κόστος πολύ μεγάλο και είναι κρίμα από τον Θεό να προκαλούμε χρηματοοικονομικά προβλήματα μόνοι μας», ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.