«Όσους καταστροφείς εγγράφων και να βρει η συγκυβέρνηση, οι Έλληνες δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου» δήλωσε σήμερα το πρωί ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιοφωνικό σταθμό ΚΟΚΚΙΝΟ.


Αναφορικά με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ο κ. Αμανατίδης υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως παροχολογία η πρόσβαση όλων των πολιτών σε βασικά κοινωνικά αγαθά, όπως η υγεία, η παιδεία, το ρεύμα και το νερό, και ότι είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει οποιαδήποτε κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση. Για τον έλεγχο της φοροδιαφυγής τόνισε ότι θα αποφέρει σημαντικούς πόρους που θα κατευθυνθούν σε κοινωνικές δαπάνες και πως η έως τώρα αδυναμία πάταξής της είναι δείγμα των διασυνδέσεων μεταξύ συγκεκριμένων συμφερόντων και της συγκυβέρνησης.

Σε σχέση με τις τελευταίες δηλώσεις του κ. Βορίδη ότι «δεν θα παραδώσουμε τη χώρα στην Αριστερά, ό,τι κι αν χρειαστεί να κάνουμε» ο κ. Αμανατίδης δήλωσε ότι αποκαλύπτουν τη νοοτροπία ενός διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος που θεωρεί ισόβια τη διατήρησή του στα πράγματα. Ωστόσο, τόνισε, ο λαός έχει πάρει ήδη τις αποφάσεις του και θα το δείξει με την ψήφο του την ερχόμενη Κυριακή.

Κλείνοντας ο κ. Αμανατίδης υποστήριξε ότι η συγκυβέρνηση έχει διαλύσει τις δημόσιες υπηρεσίες, καθώς δεν ενδιαφέρεται για την παροχή βασικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, ενώ επανέλαβε τις δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αποκατάσταση των συντάξεων των ομογενών.