«Ο κύβος ερρίφθη. Επιτέλους, θα κάνει ξαστεριά την Κυριακή» ανέφερε απόψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σε ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, κλείνοντας την προεκλογική του εκστρατεία.


Τόνισε ότι «το Ηράκλειο έδωσε σήμερα μήνυμα αυτοδύναμης νίκης», ενώ εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας, κατά την ομιλία του που ξεκίνησε με αναφορές στην Κρήτη και τον λαό της «στην ανυπότακτη Κρήτη», όπως χαρακτηριστικά είπε, μίλησε για ένα χείμαρρο αλλαγής που δεν γυρίζει πίσω. «Την Κυριακή δεν ψηφίζουμε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ψηφίζουμε για τις γενιές που έφυγαν με ψηλά το κεφάλι. Και για τις γενιές που έρχονται, για να ζήσουν με αξιοπρέπεια και ελευθερία» υπογράμμισε.

Ακολούθως μετέφερε το κλίμα, όπως είπε, από όλες τις πόλεις της Ελλάδας, λέγοντας ότι «η νίκη και η αυτοδυναμία είναι στο χέρι μας».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο λαός έχει αποφασίσει: «Τέλος η Ελλάδα πειραματόζωο. Τέλος η Ελλάδα της τρόικας και των μνημονίων. Ο λαός μας, τον θυμό του, την οργή του, την έκανε ελπίδα και όραμα και θα την κάνει την Κυριακή πολιτική πράξη. Πολιτική πράξη αξιοπρέπειας και αντίστασης. Πολιτική πράξη ανατροπής».