Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης μετά από παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε ο Σύλλογος Νεφροπαθών.


Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Χρήστος Καραγκιόζης, το δ.σ. του νοσοκομείου πείστηκε να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να προκηρύξει νέο διαγωνισμό προμήθειας φίλτρων αιμοκάθαρσης για δύο μήνες, τα οποία θα πληρούν τις προδιαγραφές που έθεσε η Νεφρολογική Κλινική του Ιπποκράτειου.

Ο Σύλλογος Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης παρέδωσε κείμενο με τις προδιαγραφές οι οποίες ορίζονται στο πόρισμα της ειδικής επιστημονικής επιτροπής που προωθήθηκε στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας, καθώς επίσης και εκείνες τις οποίες έχει συντάξει η Νεφρολογική Κλινική του Νοσοκομείου απαιτώντας να προστεθεί στο παράρτημα του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί ότι οι νεφροπαθείς πραγματοποίησαν από τις 12 το μεσημέρι και για ένα δίωρο αποχή από την αιμοκάθαρση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον διαγωνισμό προμήθειας φίλτρων τα οποία χαρακτηρίζουν ως «ακατάλληλα».