Σκληρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε από τα Ιωάννινα ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους πολίτες στις 25 Ιανουαρίου με την ψήφο τους, να νικήσουν τον λαϊκισμό.


Τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι πολιτικός αντίπαλος για τη διακυβέρνηση της χώρας, είναι «ένα ατύχημα», που δεν πρέπει να συμβεί και δεν θα συμβεί.

Ο κ. Σαμαράς υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική διακυβέρνησης και έκανε λόγο για διαφορετικές τοποθετήσεις των κορυφαίων στελεχών του.

«Στελέχη του μας ενημέρωσαν ότι κορυφαίο όπλο είναι η στάση πληρωμών, δηλαδή η χρεοκοπία, φοβερή διαπραγμάτευση. Ο άλλος ανήγγειλε άμεση έξοδο της Ελλάδας από ΝΑΤΟ και ο τρίτος ζήτησε δημοψήφισμα. Τόσο ξέχασαν το σάλο από τις δηλώσεις Παπανδρέου», ανέφερε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

«Ο κ. Λαμπαβίτσας ομολογεί ότι αν ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την Ε.Ε. Δεν μπορείς να ζητάς λεφτά από την Ευρώπη και να μην ακολουθείς τις πρακτικές τους». Ο πρωθυπουργός αναρωτήθηκε, ποιος κινδυνολογεί όταν ο κ.Λαμπαβίτσας παραδέχεται, ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι στον αέρα.