«Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί να είναι το τρίτο κόμμα, διεκδικεί τον ρόλο του εγγυητή και όχι του μπαλαντέρ». Αυτό τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την ομιλία του σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στη Θεσσαλονίκη.



Πρόσθεσε ότι «το ΠΑΣΟΚ είναι κατά της στρατηγικής του φόβου και κατά της στρατηγικής του ψέματος. Το διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο από τα δύο κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.) θα είναι πρώτο και ο αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές. Είναι οι κίνδυνοι για τη χώρα, διότι θα είναι κρίμα να πάνε χαμένες οι θυσίες πέντε ετών». 

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, σημείωσε: «Είναι επίδοξη η τρίτη θέση. Θέλουν κι άλλοι τον ρόλο του εγγυητή. Εμείς είμαστε οι εγγυητές. Άλλο εγγυητής και άλλο μπαλαντέρ. Ο εγγυητής δεν πηγαίνει μια εδώ και μια εκεί, όπως έκαναν κάποια ελληνικά κόμματα και καταστράφηκαν αργότερα. Διεκδικούμε την τρίτη εντολή σχηματισμού κυβέρνησης. Αν θέλουν να είναι εγγυητής η νέα ΔΗΜΑΡ ή κάποιος άλλος από το παρελθόν, αν θέλουν να πάρει ο κ. Μιχαλολιάκος την τρίτη εντολή, ας το κάνουν».

Άφησε αιχμές για τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι η Ν.Δ. είχε σφάξει τον μόσχο τον σιτευτό για χάρη της και κάλεσε τους πολίτες να δουν που κατέληξε αυτό, ενώ υπενθύμισε ότι η «Ελιά» με το 8% στις ευρωεκλογές είναι αυτή που κράτησε και συνεχίζει να κρατάει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε πρώτο κόμμα.