Τον στόχο και τη φιλοδοξία το ΠΑΣΟΚ να είναι τρίτο κόμμα, τρίτη εντολή και εγγυητής της εθνικής στρατηγικής και να υπάρξει μια σύμπραξη όλων των δημοκρατικών κομμάτων που είναι υπεύθυνα και υπέρ της ευρωπαϊκής κατεύθυνσης της χώρας, σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, διατύπωσε ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «STAR» και την εκπομπή «LIVE U».

«Χρειάζονται μεγάλες συνειδητές συνεργασίες για να ολοκληρώσουν την έξοδο από το μνημόνιο, τη μετάβαση στη νέα εποχή που θα είναι πολύ καλύτερη και για να οργανώσουν τη μεταμνημονιακή Ελλάδα», τόνισε ο κ. Βενιζέλος και επισήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι «μπαλαντέρ» αλλά «εγγυητής» και πως η πολιτική που ακολουθεί είναι η μόνη ασφαλής και υπαρκτή.

Ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «αν πάμε σε δεύτερες εκλογές θα έχουμε δαπανήσει τρεις μήνες σε εκλογές και θα έχουμε τινάξει την οικονομία στον αέρα και θα έχουμε μείνει πια στο μνημόνιο γιατί θα πρέπει να πάρουμε και νέο δάνειο».

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε και στο ζήτημα που προέκυψε με την Άντζελα Γκερέκου που θα συμμετάσχει στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Κέρκυρα. «Όταν έχεις μετακίνηση από το ένα κόμμα στο άλλο χωρίς λόγο ή αν ο μόνος λόγος είναι το προσωπικό βόλεμα, τότε δεν υπάρχει ηθική βάση», είπε.

Από το ΑΜΠΕ