Διπλή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015, στο Δημαρχείο (οδός Βασ. Γεωργίου Α’ 1, Αίθουσα Συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, 1ος όροφος).


Συγκεκριμένα, στις 14:00 θα ξεκινήσει η ειδική δημόσια συνεδρίαση με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την τήρηση κανόνων δεοντολογίας κατά την προεκλογική περίοδο των εκλογών για την ανάδειξη των μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου της 25ης Ιανουαρίου 2015, καθώς επίσης την κατανομή και τον τρόπο χρήσης των χώρων που διαθέτει ο Δήμος Θεσσαλονίκης και οι οποίοι θα παραχωρηθούν στα πολιτικά κόμματα ή σε συνδυασμούς συνεργαζόμενων κομμάτων για την προεκλογική προβολή τους.

Θα ακολουθήσει, στις 16:00, η 2η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με 35 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:

  • Έγκριση Προγραμματικής Σύμβασης με Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας για την υλοποίηση του προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη»
  • Έγκριση πραγματοποίησης Διήμερου Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με μαθητικό διαγωνισμό στις 21-22 Φεβρουαρίου 2015
  • Απαλλαγές – μειώσεις τροφείων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς 
  • Κανονιστικό πλαίσιο επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε βάρος παραβατικών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος αναφορικά με τις άδειες χρήσης κοινοχρήστου χώρου