Νέες βολές κατά του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των επενδύσεων εξαπέλυσε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη. Αφορμή για αυτή της την επίθεση στάθηκε δήλωση του υποψήφιου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά Θοδωρή Δρίτσα για επανεξέταση της συμφωνίας με την Cosco, όσον αφορά στο λιμάνι του Πειραιά.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει βόμβα στις επενδύσεις δηλώνοντας ξεκάθαρα, διά του κορυφαίου στελέχους Θ. Δρίτσα, ότι δεν αναγνωρίζει τη συμφωνία που έχει συνάψει η χώρα μας με την Cosco για τον Πειραιά», σχολίασε η κ. Σπυράκη. Όπως υποστήριξε, ο ΣΥΡΙΖΑ «με αυτό τον τρόπο, διώχνει από την Ελλάδα δεκάδες κολοσσούς που διακινούν μέσω Πειραιά τα προϊόντα τους σε ολόκληρη την Ευρώπη», γεγονός που σύμφωνα με την ίδια θα οδηγήσει σε απόλυση χιλιάδες εργαζόμενους. Η κ. Σπυράκη πρόσθεσε πως αυτές οι επενδύσεις έγιναν στην Ελλάδα μετά από «πολύ κόπο» της κυβέρνησης και εκτίμησε πως «οι Έλληνες δεν θα επιτρέψουν στο ΣΥΡΙΖΑ να φέρει την καταστροφή».

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89», ο κ. Δρίτσας είχε χαρακτηρίσει τα λιμάνια πυλώνες στρατηγικής σημασίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και είχε τονίσει ότι ο δημόσιος έλεγχός τους είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει αυτή να επιτευχθεί. Ερωτηθείς ειδικότερα για το ενδεχόμενο επανεξέτασης της συμφωνίας με την Cosco από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είχε απαντήσει θετικά.