Τον Γιώργο Φλωρίδη, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, της Δημοκρατικής Παράταξης, καλωσόρισε και ευχαρίστησε ο πρόεδρος του Κινήματος, Ευάγγελος Βενιζέλος.


Ο κ. Βεινζέλος ευχήθηκε καλή επιτυχία στον κοινό αγώνα τους, «στη μάχη αυτών των τόσο κρίσιμων εκλογών για τη χώρα», σε κοινές δηλώσεις που είχαν αμέσως πριν τη συνάντηση που ακολούθησε, στη Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο Γιώργος Φλωρίδης, με τον οποίο γνωριζόμαστε σχεδόν 40 χρόνια, έχει καθαρές ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, πιστεύει στην ανάγκη ενός σύγχρονου λειτουργικού κράτους, ενός νέου παραγωγικού μοντέλου, σε μία Ελλάδα ανταγωνιστική, ισχυρή μέσα στην Ευρώπη» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι «αυτό το παλεύει με δημοκρατικό και παραταξιακό ήθος, γιατί όταν διαφώνησε με καταστάσεις που είχαν δημιουργηθεί πριν τον ανασχηματισμό του Ιουνίου 2011 παραιτήθηκε από βουλευτής και παρέδωσε την έδρα του στο ΠΑΣΟΚ» και υπογράμμισε ότι «τώρα, η παρουσία του, το ήθος του, οι κοινωνικές του αναφορές μάς επιτρέπουν να πολλαπλασιάσουμε το μήνυμά μας που λέει στον Έλληνα πολίτη: "Άκουσε, το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να είναι ο μόνος εγγυητής για τη μετεκλογική πορεία της χώρας". Γιατί η χώρα χρειάζεται εθνική ενότητα, εθνική στρατηγική, πρέπει να διαφυλάξουμε αυτό που κατακτήσαμε με τόσες θυσίες, πρέπει να σχεδιάσουμε και να οικοδομήσουμε όλοι μαζί την Ελλάδα μετά το μνημόνιο και την κρίση για να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος».

Εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφασή του να συμμετάσχει και να συμπαραταχθεί με το ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, ο κ. Φλωρίδης δήλωσε ότι οι εκλογές γίνονται σε μία πάρα πολύ δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα και πιστεύει ότι έτσι θα υπηρετήσει καλύτερα την άποψη που έχει, ότι «πρέπει να ορθωθεί μία ισχυρή δύναμη απέναντι στον συντηρητικό εκβιασμό και απέναντι στον αριστερό ανεύθυνο λαϊκισμό». 

Ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας πρόσθεσε ότι αυτή η επιλογή του συνδέεται, επίσης, με το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ, παρά τις λοιπές διαφωνίες και κριτικές που άσκησε ο ίδιος στο παρελθόν, «έβαλε πλάτη, ειλικρινά, για να μείνει όρθια η χώρα σ' αυτήν τη δύσκολη περίοδο». «Αυτό είναι και το βασικό κριτήριο που με οδήγησε να συστρατευθώ σ' αυτή την προσπάθεια, δηλαδή ότι η χώρα πρέπει να φυλάξει ως κόρη οφθαλμού το ευρωπαϊκό κεκτημένο και ταυτόχρονα να ανοίξει τον δρόμο για μία ασφαλή έξοδο από την κρίση, που θα έρθει μόνο μέσα από γενναίες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα, στο κράτος, με διαφάνεια και αξιοκρατία παντού, ώστε να δημιουργήσουμε ένα ισχυρό κοινωνικό κράτος και μία γνήσια παραγωγική οικονομία» ανέφερε. 

Ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι οι ιδέες του είναι γνωστές, ότι δεν αφίσταται από αυτές και πως με αυτές προσέρχεται σε αυτήν τη συμπαράταξη και για αυτές θα αγωνιστεί. «Πιστεύω ότι το μέλλον ανήκει σ' αυτό τον χώρο, ανήκει στο ΠΑΣΟΚ- Δημοκρατική Παράταξη, γιατί μόνο έτσι μπορεί να βοηθηθεί αποτελεσματικά η Ελλάδα» επισήμανε.