Για δυο... ανύπαρκτα έργα θα συζητήσουν, σε λίγες ημέρες, δήμαρχοι του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης, όπως, τουλάχιστον, ανακοίνωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.


Η συζήτηση έγινε στο δημοτικό συμβούλιο όταν πέρασε το θέμα της έγκρισης δαπάνης 600 ευρώ για την παράθεση γεύματος στους δημάρχους. Ο αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρης Κούβελας (εκλεγμένος με τους "Εντάξει" του Στ. Καλαφάτη), ζήτησε σε εκδηλώσεις με δημάρχους να συμμετέχουν και δημοτικοί σύμβουλοι των άλλων παρατάξεων. 

Στην απάντησή του, ο Γιάννης Μπουτάρης αρνήθηκε κάτι τέτοιο και είπε ότι θα εκπροσωπήσει ο ίδιος το δήμο Θεσσαλονίκης, ως είθισται. Για το δε γεύμα εργασίας είπε ότι θα ασχοληθεί με τρία θέματα:

Την καθιέρωση στάσης της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και στο δήμο Δέλτα
τη διαδημοτική συνεργασία σε ραδιόφωνο –τηλεόραση
Το έργο το τραμ 

Καθώς το πρώτο και τρίτο θέμα είναι... ανύπαρκτα (ούτε το έργο της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας έχει αρχίσει, για να χωροθετηθούν οι στάσεις, ούτε το τραμ έχει υποβάλει καν προμελέτες), ειδικά για το θέμα του τραμ ο κ. Μπουτάρης είπε ότι «θα πρέπει να ΄χουμε μια συζήτηση, άτυπη στην αρχή, με τους άλλους δημάρχους». 

Όσον αφορά τη συμμετοχή και άλλων συμβούλων, ο κ. Μπουτάρης απάντησε: "Μπορεί ίσως αργότερα να κάνουμε μια κάποια τέτοια συνάντηση"…