Το βιβλίο «Πνευματικό ημερολόγιο» του Εμμέτ Φοξ, δέχτηκε, ως δώρο, για την ονομαστική του εορτή, στις φυλακές Διαβατών, ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.


Το βιβλίο στάθηκε, για τον πρώην δήμαρχο, καταδικασμένο σε δεύτερο βαθμό και κρατούμενο των Δικαστικών Φυλακών Διαβατών, η ευκαιρία για άλλη μία ανάρτηση στο προσωπικό του blog. 

Όπως αναφέρει, το βιβλίο ήταν δώρο από "ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόσωπο της πόλης μας". Στην πρώτη του σελίδα, διάβασε τα εξής (σ.σ. τα κεφαλαία και η στίξη διατηρείται):

"«ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ»

Υπάρχει μία μυστική Δύναμη που μπορεί να μεταμορφώσει ριζικά και απόλυτα τη ζωή σου.

Μπορεί να σε σηκώσει απ’ το κρεβάτι του ανήμπορου και να σε κάνει να πορευθείς ελεύθερα στον κόσμο, διαμορφώνοντας κατά βούληση την ζωή σου.

Μπορεί ν’ ανοίξει διάπλατα τις πόρτες της φυλακής και ν΄ απελευθερώσει τον κρατούμενο.

Η Δύναμη αυτή μπορεί να κάνει για σένα αυτό που είναι το πιο σημαντικό για την τωρινή σου κατάσταση: μπορεί να σου βρει την αληθινή θέση στην ζωή και να σε φέρει σ’ αυτήν.

Η Δύναμη αυτή δεν είναι άλλη από την πρωτογενή Δύναμη της Ύπαρξης και η ανακάλυψή της είναι Θεϊκό δικαίωμα όλων των ανθρώπων»"!

Το κείμενο του Β. Παπαγεωργόπουλου καταλήγει με την ευχή: "Ευτυχισμένο 2015 με δικαιοσύνη, χωρίς αποφάσεις σκοπιμότητας" και φέρει τον τίτλο "Η εξορία δεν είναι γι αυτούς που υπηρέτησαν με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια την Πατρίδα".