Περίτεχνα χρυσά κοσμήματα και ημιπολύτιμοι λίθοι της ύστερης ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου, εντοπίστηκαν έπειτα από έφοδο της αστυνομίας, σε κρύπτη σε σοφίτα σπιτιού στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας.


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 59χρονο Έλληνα ιδιοικτήτη του σπιτιού για αρχαιοκαπηλία (παράβαση του Νόμου περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και της εν γένει Πολιτιστικής Κληρονομιάς). 
Όπως διαπιστώθηκε, ο 59χρονος είχε κρύψει, σε δερμάτινες θήκες κάτω από τη στέγη του σπιτιού  αρχαία αντικείμενα της ύστερης ρωμαϊκής ή παλαιοχριστιανικής περιόδου, όπως δυο χρυσά σκουλαρίκια, μια χρυσή ασπιδίσκη, με ημιπολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια, πέντε τεμάχια αρχαίων κοσμημάτων με ημιπολύτιμους λίθους, δύο στριφτά βραχιόλια κι ένα επίμηκες χρυσό έλασμα 



Στο σπίτι βρέθηκε κι ένας ανιχνευτής μετάλλων, καθώς επίσης ένα χρυσό δακτυλίδι, δυο χρυσά φυλλόσχημα τεμάχια, τεμάχια σπειρομαιάνδρων, για τα οποία έχει ζητηθεί γνωμοδότηση της αρχαιολογικής υπηρεσίας.


Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας, ενώ οι κατασχεθείσες αρχαιότητες απεστάλησαν αρμοδίως για φύλαξη, εξέταση και τελική εκτίμηση.