Ο «δικέφαλος» επικράτησε του Παναθηναϊκού στην Πυλαία με 71-54 στο εξ αναβολής παιχνίδι για την 6η αγωνιστική και έδωσε νέο ενδιαφέρον στη μάχη για την πρώτη θέση στην κανονική περίοδο.

Οι «πράσινοι» γνώρισαν τη δεύτερη σερί ήττα τους στο πρωτάθλημα καθώς μετά από το ΣΕΦ έχασαν και στην Πυλαία, χάνοντας και τα δύο ντέρμπι που έπαιξε στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟΚ απέδειξε πως μέσα στην έδρα του μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα, ενώ αυτή η νίκη του δίνει το δικαίωμα να σκέφτεται κάτι παραπάνω από την τρίτη θέση.

Πρόσωπο του αγώνα για τους νικητές ο Βαγγέλης Μαργαρίτης που ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος μέσα στις δύο ρακέτες ενώ εξαιρετική εμφάνιση έκανε ο Κάρτερ. Πολύ καλή δουλειά και από τους περιφερειακούς του ΠΑΟΚ, που κατάφεραν να βγάλουν -όπως και εκείνοι του Ολυμπιακού- τον Διαμαντίδη εκτός ρυθμού.

Οι δύο ομάδες συνεχίζουν μέσα στην εβδομάδα με τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Ο μεν ΠΑΟΚ παίζει την Τετάρτη στη Γαλλία κόντρα στη Λιμόζ στην πρεμιέρα των «32» του EuroCup ενώ ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Βαρκελώνη κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Τα δεκάλεπτα: 19-13, 30-32, 50-45, 71-54

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 15 (2), Λιάπης, Κάρτερ 18 (1), Κακαρούδης, Τσόχλας, Μαργαρίτης 16 (2τρ., 11ριμπ.), Όντουμ 10 (2), Βον, Μπρέμερ 7 (2), Σαλούστρος 5 (1).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάνοβιτς): Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 4, Γιάνκοβιτς 9 (1), Φώτσης 2, Νέλσον 8, Μαυροκεφαλίδης 5, Διαμαντίδης, Γκιστ 18 (2), Μπατίστα 8, Μπλουμς.