Από τον δήμο Χαλκηδόνος άρχισε συμβολικά την προεκλογική του εκστρατεία ο υπ.  βουλευτής Β’ περιφέρειας Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας Παναγιώτης Δαϊκούδης. Είναι ο τόπος καταγωγής του.


Μάλιστα, ήταν επί σειρά ετών δημοτικός σύμβουλος αλλά και δήμαρχος Χαλκηδόνος το διάστημα 2011-2012.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης περιοδείας του, άρχισε από τα Κουφάλια – όπου γεννήθηκε και κατοικεί σήμερα- και συνέχισε διαδοχικά με επισκέψερις στις κοινότητες Πρόχωμα, Καστανά, Ακροπόταμο, Ξηροχώρι, Μεσημβρία, Αγχίαλο, Άγιο Αθανάσιο, Γέφυρα και Βαθύλακο, ενώ το Σάββατο 3 Ιανουαρίου, επισκέφθηκε τη Δημοτική Ενότητα Χαλκηδόνας και τις κοινότητες Άδενδρο, Ελεούσα,  Βαλτοχώρι, Λουδία, Μικρό Μοναστήρι, Παρθένι και Χαλκηδόνα.  

«Πήρα κουράγιο», δήλωσε ο κ. Δαϊκούδης, «από τη θερμή συμπαράσταση και ανταπόκριση των συμπατριωτών μου, γι’ αυτό το δύσκολο αγώνα που άρχισε μόλις τώρα. Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι δηλώνω παρών σε αυτή τη δύσκολη χρονική συγκυρία της πατρίδας μας. Τώρα οφείλουμε να οπλιστούμε με ευθύνη και να αντικρύσουμε κατάματα τους πολίτες λέγοντας τους την αλήθεια, όσο σκληρή κι αν ακούγεται. Δεν θα πάνε στράφι οι θυσίες όλων μας όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Παναγιώτης Δαϊκούδης συνεχίζει την προεκλογική του περιοδεία σε περιοχές του δήμου Δέλτα.