Η συζήτηση για «κάποια επιπλέον ελάφρυνση του ελληνικού χρέους» μπορεί να ανοίξει, υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια και την εφαρμογή των μέτρων που έχει συμφωνήσει με την τρόικα. 


Την πεποίθηση αυτή εκφράζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην πορτογαλική εφημερίδα «Diario Economico».

Στην ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, ο Κλ. Ρέγκλινγκ υπενθυμίζει ότι η Ελλάδα από το 2009 ως σήμερα έχει διανύσει μεγάλο δρόμο, ξεκινώντας από μια πολύ δύσκολη οικονομικά και πολιτικά θέση. Ο επικεφαλής του ESM εκφράζει την πεποίθηση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και επισημαίνει ότι το ποσοστό του ελληνικού λαού που επιθυμεί την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη, αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες από το 70% στο 80%. 

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρέγκλινγκ τονίζει ότι η ευρωζώνη δεν προβλέπει την έξοδο ενός κράτους-μέλους από το ενιαίο νόμισμα, επισημαίνοντας ότι όλες οι φήμες για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ προέρχονται από τον Τύπο και όχι από δηλώσεις κυβερνήσεων.