Με μια ματιά μπορείτε να δείτε τα βασικά πρωτοσέλιδα των σημερινών (Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015) εφημερίδων:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Τα 5 κλειδιά που θα κρίνουν το αποτέλεσμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, "Οι στρατηγικές των κομμάτων έχουν ήδη σχεδιαστεί και ξεκινά η υλοποίησή τους, ενώ σε μια «κούρσα» που -για πολλούς και διάφορους λόγους- ξεχωρίζει από όλες τις προηγούμενες, πέντε είναι τα κλειδιά που θα καθορίσουν κατά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό το τελικό αποτέλεσμα για τους δύο μονομάχους". Ένα από αυτά, το Διαδίκτυο.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: Ανώτατος Αξιωματικός: «Θα βυθίσουμε τους Τούρκους στο... Καστελόριζο»!

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι οι έρευνες του Μπαρμπαρός κοντά στο ελληνικό νησί έχουν "κόκκινη γραμμή".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Το σκληρό ντέρμπι συνθλίβει τα μικρά κόμματα

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως "οι προσεχείς εκλογές διεξάγονται μέσα σε κλίμα ισχυρής πόλωσης. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τα εξαγόμενα των δημοσκοπήσεων, οι οποίες καταγράφουν υψηλά ποσοστά για τα δύο μεγάλα κόμματα, αλλά και σημαντική τάση μείωσης της ψαλίδας της διαφοράς μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. Μάλιστα, όπως προκύπτει και από την έρευνα της Rass, την οποία δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής, μια σειρά ευρημάτων στα ποιοτικά χαρακτηριστικά οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τίποτα δεν έχει  «κλειδώσει» ακόμα".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Τι δείχνουν οι ποιοτικές έρευνες. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα γίνεται "η μεγάλη ανατροπή. Η Ν.Δ. περνάει μπροστά".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Λαϊκή εντολή αυτοδυναμίας. Μήνυμα νίκης του ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο

Η εφημερίδα αναφέρεται στο χθεσινό διαρκές συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και γράφει ότι "ο Αλέξης Τσίπρας ξεδίπλωσε το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που θα δώσει αξιοπρέπεια, δικαιοσύνη και δημοκρατία στους πολίτες, με σεβασμό προς τον κόπο τους (γι' αυτό και το μικρό κυβερνητικό σχήμα, με τα δέκα υπουργεία, γι' αυτό και η δέσμευση για πάταξη της διαφθοράς). Ένα πρόγραμμα που θα είναι εντός των ευρωπαϊκών πλαισίων, σημείωσε ακόμη, ζητώντας εν τέλει «αυτοδυναμία στη Βουλή για να δώσουμε αυτοδυναμία στο λαό μας». Εξαπέλυσε, τέλος, σφοδρή επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά".

Η ΕΠΟΧΗ: Ο σπόρος του τρόμου δεν φυτρώνει!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Η ρευστότητα στην Ελλάδα στη συνεδρίαση της ΕΚΤ

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το θέμα θα συζητηθεί, εκτός ημερήσιας διάταξης, την Τετάρτη. Η εφημερίδα παραθέτει τους όρους που θα τεθούν, τις ημερομηνίες προθεσμιών που θα δοθούν και τα μεγέθη εκροών.

Κυριακάτικη Δημοκρατία: Τι θέλει ο... Τζόκερ. 

Το θέμα αφορά την επανεμφάνιση του Γ. Παπανδρέου στο πολιτικό σκηνικό, για τον οποίο, η εφημερίδα γράφει: "Ο αμετανόητος Παπανδρέου επιστρέφει (με θράσος!) στον τόπο του εγκλήματος".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Την επομένη μέρα χρειάζεσαι δυνατό ΚΚΕ!

H εφημερίδα φιλοξενεί κάλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ το οποίο "απευθύνεται στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για την ανάγκη ενίσχυσης του ΚΚΕ στις εκλογές στις 25 Γενάρη". Όπως υπογραμμίζει, "την επόμενη μέρα, όποια και αν είναι η κυβέρνηση, θα είναι εδώ όλα όσα ευθύνονται για τις απώλειες που είχαν οι εργαζόμενοι την περίοδο της κρίσης, όλα όσα εξασφαλίζουν μια ματωμένη για το λαό ανάκαμψη των κερδών του κεφαλαίου. Η ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της, το κεφάλαιο, το αντιλαϊκό - αντεργατικό πλαίσιο κ.ά. Γι' αυτό είναι κρίσιμο την επόμενη μέρα πόσο δυνατό θα είναι το ΚΚΕ, δύναμη εργατικής - λαϊκής αντίστασης και αντεπίθεσης".

Κυριακάτικη Kontranews: Σκάνδαλο. Δώρο 3.000.000 ευρώ στους βουλευτές έκανε ο Σαμαράς

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ποιοι ρίχνονται στη μάχη του σταυρού

Η εφημερίδα παρουσιάζει τα ονόματα στις λίστες των κομμάτων για τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Ο ΛΟΓΟΣ της Κυριακής: Στο «στίβο» της εκλογικής μάχης τα κομματικά επιτελεία

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Το μυστήριο με τα «κολλαριστά. Για πόσο αντέχει η οικονομία; »

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι, τα κολλαριστά χαρτονομίσματα που τραβάμε, τις τελευταίες ημέρες, από τα ΑΤΜ των τραπεζών, προέρχονται από το απόθεμα της Τράπεζας της Ελλάδς. Και αναρωτιέται αν "θα μας δώσει άλλα ο Ντράγκι αν τελειώσουν";

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Η συμμαχία των μπαταχτσήδων

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει "απεχθή και ανήθικη" την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνουμε δανεικά από τους συμμάχους μας όποτε τα χρειαζόμαστε και "να σφυρίζουμε αδιάφορα" όταν μας τα ζητούν πίσω.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Κούρσα για δύο με τα φρένα σπασμένα...

H εφημερίδα γράφει ότι "Σε μονομαχία Σαμαρά-Τσίπρα εξελίσσεται η προεκλογική μάχη, μέσα σε ένα κλίμα ακραίας πόλωσης, με τους εκπροσώπους των δύο κομμάτων να ανταλλάσσουν καθημερινά αλληλοκατηγορίες αντί επιχειρημάτων. Το κόμμα Παπανδρέου αναδιατάσσει τις ισορροπίες στην Κεντροαριστερά, ενώ ο κ. Βενιζέλος και το Ποτάμι διαγκωνίζονται γιατη θέση του ρυθμιστή".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ της Κυριακής: Ανίερη συμμαχία κατά Τσίπρα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Το Ποτάμι, Παπανδρέου, ΚΚΕ και δανειστές, ένωσαν τις δυνάμεις τους ΄προ της απειλής΄του ΣΥΡΙΖΑ".

Τύπος Θεσσαλονίκης: 5 υπερτροφές που σε κρατούν υγιή το 2015

Σύμφωνα με την εφημερίδα "από τη μείωση της αρτηριακής σας πίεσης μέχρι τη βελτίωση του ανοσοποιητικού σας συστήματος, αλλά και την αποτοξίνωση του ήπατος, αυτά τα πέντε τρόφιμα υπόσχονται να σας κρατήσουν υγιείς όλο το 2015, αλλά και τα χρόνια που έρχονται. Ο «Τ.Θ.» σας αποκαλύπτει τις 5 υπερτροφές που θα πρέπει να βρίσκονται στο πιάτο μας αυτή τη χρονιά".

Realnews: «Δεν έχετε σχέδιο έκτακτης ανάγκης. Εγγραφο-βόμβα για την τραγωδία του Norman Atlantic»

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας "το Λιμεναρχείο Πάτρας στις 19 Δεκεμβρίου είχε προειδοποιήσει ότι το πλοίο Norman Atlantic δεν διέθετε θεωρημένο "σχέδιο συνεργασίας για περιστατικά έρευνας-διάσωσης".