Ο δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά τη δημιουργία διαδημοτικής τηλεόρασης, την εκπόνηση μελέτης για το μετρό και τη θαλάσσια συγκοινωνία, σε συνεργασία με όμορους δήμους.


Αυτό προέκυψε από το γεύμα εργασίας που παρέθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, στους δημάρχους Θέρμης Θ. Παπαδόπουλο, Αμπελοκήπων - Μενεμένης (και προέδρο της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας) Λ. Κυρίζογλου, Καλαμαριάς Θεοδ. Μπακογλίδη, Πυλαίας - Χορτιάτη Ιγν. Καϊτετζίδη, Δέλτα Μίμη Φωτόπουλο, Παύλου Μελά Δ. Δεμουρτζίδη, Ευόσμου - Κορδελιού Πέτρο Σούλα, Νεάπολης - Συκεών Σ. Δανιηλίδη και Θερμαϊκού Γιάννη Μαυρομάτη.

Ήταν από τις λίγες φορές που δήμαρχοι διαφορετικών "χρωμάτων" κάθισαν στο ίδιο τραπέζι. Συζητήθηκαν, πάντως, θέματα που βρίσκονται, ακόμη, στο πλαίσιο του σχεδιασμού.

Ειδικά για το τραμ, μετά τη συζήτηση, ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα κάνει ό,τι περνά από το χέρι του, για να γίνουν μελέτες και να κατασκευαστεί το έργο, γι αυτο΄και θα αναζητηθούν κονδύλια "ακόμη και μέσω ΕΣΠΑ".

Για την παράκτια συγκοινωνία υποστήριξε ότι "προχωρά" κι ότι, στις πέντε στάσεις που σχεδιάζονται θα προστεθούν άλλες δύο: Στο αμαξοστάσιο του ΟΑΣΘ και στο δήμο Δέλτα.

Όσον αφορά την Δημοτική Ραδιοφωνία και Τηλεόραση Θεσσαλονίκης (TV100-Fm100) ο κύριος Μπουτάρης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Δημοτική Εταιρία Πληροφόρησης και Θεάματος θα γίνει διαδημοτική αφού προηγουμένως διεξαχθεί έρευνα, την οποία θα παρουσιάσει η ΔΕΠΘΕ σε νέα συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί.