Από την 3η Σεπτέμβρη, στην 3η Γενάρη... Ο Γιώργος Παπανδρέου, με κείμενό του, όπου κάνει λόγο για "νέο ξεκίνημα", καλεί τους πολίτες να παραβρεθούν, αύριο, Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2014, στο Μουσείο Μπενάκη, στις 17.30, στην ιδρυτική εκδήλωση του νέου κόμματός του.

Ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «ήρθε η ώρα για το επόμενο μεγάλο βήμα των προοδευτικών δυνάμεων του τόπου» και προσθέτει πως «ήρθε η ώρα να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, το νέο πολιτικό σπίτι που θα στεγάσει τις προοδευτικές μας αξίες». 

Για την ανάγκη ίδρυσης του νέου κόμματος, δηλώνει πως αφουγκράστηκε τη φωνή του κόσμου και διαπίστωσε την «απαίτηση χιλιάδων πολιτών από όλη την Ελλάδα». Μιλάει για «κάλεσμα συμμετοχής σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες σε αυτό το νέο ξεκίνημα».

Συμπληρώνει, δε, πως δεν ιδρύουν ένα απλό κόμμα, αλλά «από αύριο, συμμετέχουμε στην αφετηρία ενός Κινήματος, που μπορεί και πρέπει να ανταποκρίνεται ουσιαστικά στα μεγάλα διακυβεύματα που αφορούν τη χώρα και τον Ελληνικό λαό».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, το νέο αυτό κίνημα:

Θα διασφαλίσει την παρουσία των πραγματικών δυνάμεων της προόδου στο επόμενο Κοινοβούλιο, των δυνάμεων που πιστεύουν και το έχουν αποδείξει στην πράξη με πραγματικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, ότι η Ελλάδα δεν θα υπερβεί οριστικά την κρίση, δεν θα ανακάμψει οριστικά, αν δεν αλλάξει οριστικά, αν δεν αλλάξει συθέμελα, με βάση ένα "Ελληνικό Σχέδιο" και Θεσμούς που λειτουργούν - με τον πολίτη συμμέτοχο.

Θα εργαστεί στην επόμενη Βουλή για να διασφαλιστούν όλες οι αναγκαίες προϋποθέσεις για μια ασφαλή και οριστική έξοδο από την κρίση.

Θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να γίνει πράξη η μετάβαση στη Μεταπελατειακή Ελλάδα, με όραμα την οικοδόμηση μιάς Ελλάδας Δικαιοσύνης και Δημιουργίας.

Η συγκρότηση του οποίου θα ολοκληρωθεί με ανοιχτό, συμμετοχικό Συνέδριο - που θα προσδιοριστεί μετά τις εκλογές, όπου θα αποφασιστούν τα πάντα. Κινηματικά, συμμετοχικά, με αρχές αυτοοργάνωσης, από τη βάση. Όπως αξίζει σε ένα Κίνημα που ανταποκρίνεται στις αρχές της Δημοκρατίας, του Σοσιαλισμού  και της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Θα βάζει πρώτα την Ελλάδα και τους πολίτες της – όχι τα πάσης φύσεως πελατειακά ή άλλα συμφέροντα.

Κλείνει, δε, με μια λέξη, που, όπως φαίνεται, θα είναι το σλόγκαν του κινήματος: "Πάμε"!