Της ΧΑΡΑΣ ΛΕΜΟΝΗ

Την άμεση αντίδραση του γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ προκάλεσε η φημολογία που κυκλοφόρησε το απόγευμα στα δημοσιογραφικά γραφεία περί παραίτησης του Ευάγγελου Βενιζέλου από την προεδρία του κόμματος.

«Δήθεν ειδήσεις που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο περί παραίτησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, στερούνται σοβαρότητας», σημειώνεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου, στην οποία προστίθεται ότι: «Ισχύει απολύτως η δήλωση που έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το βράδυ των εκλογών».

«Όλα, συμπεριλαμβανομένου και του θέματος της ηγεσίας, θα συζητηθούν και θα αποφασιστούν στο συνέδριο που θα γίνει με τρόπο συντεταγμένο και ουσιαστικό. Τώρα προέχει η πορεία της χώρας σε σχέση με την οποία προσδιορίζεται και η πορεία όλων των πολιτικών δυνάμεων», επισημαίνεται στην ανακοίνωση. 

Συνεργάτες του κ. Βενιζέλου μιλούν για σύγκλιση της κοινοβουλευτικής ομάδας την Πέμπτη, ενώ το επόμενο διάστημα το κόμμα θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, όπου θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά θέματα, μεταξύ των οποίων και αυτό της ηγεσίας του κόμματος. 

Σύμφωνα με τα σενάρια που κυκλοφόρησαν, ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισε να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ μετά τη συντριπτική ήττα των εκλογών της Κυριακής, ενώ στο συνέδριο που προσδιορίζεται για τις αρχές Μαρτίου, υποψήφιοι για την προεδρία του κόμματος φέρονται να είναι οι: Ανδρέας Λοβέρδος, Φώφη Γεννηματά και Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ δεν αποκλείεται ενδιαφέρον να εκδηλώσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης. 

Νωρίτερα, ο κ. Βενιζέλος έστειλε επιστολή προς τις και τους υποψήφιους βουλευτές, τους γραμματείς και τα μέλη των νομαρχιακών και τομεακών Επιτροπών Εκλογικού Αγώνα, με την οποία τους ευχαριστεί από καρδιάς προσωπικά την καθεμία και τον καθέναν για τον «ωραίο και δύσκολο» αγώνα που έδωσαν.

Στην επιστολή επισημαίνεται ότι η δήλωση του κ. Βενιζέλου που έκανε το βράδυ των εκλογών «ισχύει απολύτως» και προστίθεται: «Πολύ σύντομα θα έχουμε τη δυνατότητα να συζητήσουμε ανοικτά και σε βάθος για όλα. Είμαστε παρόντες. Κρατάμε πάντα ψηλά την ευθύνη» τονίζει και προσθέτει ότι «προέχει αυτή τη στιγμή να αποσαφηνιστεί η πορεία της χώρας, ώστε να μπορεί να προσδιοριστεί με αποτελεσματικό και καθαρό τρόπο το στίγμα του ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα της Δημοκρατικής Παράταξης».