«Όποιος θέλει Ελλάδα σταθερή, προοδευτική, χωρίς ρίσκο, πρέπει να ψηφίσει ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το πραγματικό αντίβαρο, η χρήσιμη ψήφος» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ.


Ο κ. Βενιζέλος διατύπωσε την πρότασή του για ευρύτατη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων ευρωπαϊκού προσανατολισμού, σημειώνοντας ότι τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν είναι: η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με το κλείσιμο της αξιολόγησης, η λήψη των υπολειπόμενων δόσεων και η μετάβαση στην προληπτική πιστωτική γραμμή, η διασφάλιση των σχέσεων με τους επενδυτές και, σε σχέση με το θέμα του χρέους, να μην υπάρξουν αυτοσχεδιασμοί, αλλά να εφαρμοστεί η ειλημμένη απόφαση του Eurogroup του Φεβρουαρίου του 2012 «που είναι για εμάς εξαιρετικά ευνοϊκή και μας δίνει πολύ μεγάλη ανάσα».

Αφού μίλησε για τις δύο σημαντικές αποφάσεις που έλαβε η ΕΚΤ, ο κ. Βενιζέλος υποστήριξε ότι «έχει πολύ μεγάλη σημασία να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα σοβαρή, συναινετική, σταθερότητας», ότι «θα ήταν τραγικό να δαπανήσουμε τον μήνα αυτό σε δεύτερες εκλογές και θα ήταν ανεύθυνο να τον δαπανήσουμε σε πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς». 

Είπε, επίσης, ότι το πρόγραμμα που συνοδεύει την προληπτική πιστωτική γραμμή θα είναι πολύ πιο χαλαρό, γενικό και άνετο και κρατάει ένα χρόνο μόνο, για να υπογραμμίσει ότι τώρα η χώρα είναι πραγματικά έτοιμη να κάνει το ένα βήμα που υπολείπεται και πως «αν η σκέψη είναι η Ελλάδα να γίνει παρανάλωμα του πυρός, δοκιμαστήριο, για να βοηθήσουμε να αλλάξουν οι πανευρωπαϊκοί συσχετισμοί, αυτό θα είναι μια υπερβολική αυτοθυσία που θα ζητήσουν από την Ελλάδα οι ριζοσπαστικές δυνάμεις».