Μαθητές από 91 σχολεία της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης από όλη την ελληνική επικράτεια καθώς και ένα σχολείο από την ελληνική ομογένεια συμμετείχαν στο διαγωνισμό για τη δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, με θέμα «Χτίζοντας ένα πολύχρωμο σχολείο».


Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από το Ελληνικό Παρατηρητήριο για τη Διαπολιτισμική Παιδεία και Εκπαίδευση και το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του ΑΠΘ.

Στόχος του διαγωνισμού, σύμφωνα με τους διοργανωτές, η ευαισθητοποίηση των πολιτών και των μαθητών σε ζητήματα πολιτισμικής ετερότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

«Μετά από πολλή συζήτηση και σκέψη κρίναμε ότι δεν είναι δεοντολογικά ορθό να αξιολογήσουμε με φθίνουσα σειρά τις ταινίες. Όλες οι ταινίες έκρυβαν μεράκι και κόπο από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς και έδιναν το στίγμα του διαγωνισμού» δήλωσε η Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Έτσι, χωρίς καμία αξιολογική σειρά, οι 6 καλύτερες ταινίες είναι:



Όνειρα Μέσα μου
Αχιλλοπούλειος Σχολή Καΐρου Οσμάν Ιμπν
Αφάν, 5η Δημοτικού
Ένα βιωματικό παιχνίδι
Ελληνογαλλικό Κολλέγιο Δελασάλ (Δημοτικό)
ΦΥΓΕ
1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής
Ο Χρωματόκοσμος
5ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ευόσμου
Η άλλη όψη
13ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών
Here comes everybody
56ο Γυμνάσιο Αθηνών


Η βράβευση των ταινιών μικρού μήκους που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015 και ώρες 18.00 με 20.00 στο Αμφιθέατρο II του ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί διαδικτυακά, μέσω live streaming, από το σύνδεσμο http://paratiritirio.web.auth.gr