«Χόρτασε ο λαός μας από "θυσίες" και "σωτήρες". Κι αυτοί που του λένε ότι τον έσωσαν, όπως η συγκυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και αυτοί που του λένε πως τώρα θα τον σώσουν, όπως η αξιωματική αντιπολίτευση, ξέρουν πολύ καλά πως
η εργατική τάξη, ο λαός μας, μπορεί μόνος του να σωθεί, αν το αποφασίσει και πάρει αμπάριζα κι αυτούς και το σύστημα που όλοι τους στηρίζουν» επισήμανε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας χθες βράδυ σε σύσκεψη στελεχών του ΚΚΕ.


Εγκάλεσε όσους καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες στον λαό πως η επόμενη μέρα θα είναι καλύτερη γι αυτόν, τονίζοντας ότι «όποια κι αν είναι η επόμενη μέρα -με κυβερνητική εναλλαγή, με παράταση ή όχι του μνημονίου, με παραμονή ή όχι της τρόικας- θα είναι εδώ παρόντες οι παράγοντες που επιδεινώνουν τη ζωή του λαού τα μονοπώλια, η ΕΕ, το χρέος, οι εφαρμοστικοί νόμοι, τα μνημόνια διαρκείας και οι κυβερνήσεις που κινούνται σε αυτό τον δρόμο».

«Όλα αυτά θα είναι εδώ και σε περίπτωση συνέχισης της κρίσης και στην περίπτωση κάποιας μικρής ανάκαμψης. Το κεφάλαιο και στη φάση της ανάκαμψης απαιτεί περισσότερα προνόμια» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας ότι «γι΄ αυτό ακριβώς ο λαός την επόμενη μέρα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ για να είναι δίπλα του, να οργανώνει αποτελεσματικά την πάλη του λαού».

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι δύναμη αντίστασης και διεκδίκησης καθώς και δύναμη που δρα με συνέπεια στο εργατικό- λαϊκό κίνημα για την ανασυγκρότησή του, πρόσθεσε ότι είναι κόμμα που συμβάλλει για την οικοδόμηση της κοινωνικής-λαϊκής συμμαχίας όλων των καταπιεσμένων και κόμμα εργατικής λαϊκής αντιπολίτευσης μέσα στη Βουλή και στον λαό, κόμμα που δρα με συνέπεια και συνέχεια για την αλλαγή συσχετισμών με στόχο τη συνολική ανατροπή, κόμμα ελπίδας και προοπτικής. 

«Ισχυρό ΚΚΕ για να μην ξεγελάσουν, να μην εξαπατήσουν και πάλι το λαό» κατέληξε ο κ. Κουτσούμπας.