Με μια ευχή, «η επόμενη μέρα των εκλογών, να βρει όλους τους Έλληνες ενωμένους, για να μπορέσουμε σαν μια ομάδα πλέον, να επιτύχουμε τους στόχους μας σαν λαός», ο Γιάννης Ιωαννίδης εγκαταλείπει την κεντρική πολιτική σκηνή. 


Σε γραπτή ανακοίνωσή του, ο «κόουτς» δηλώνει: «με απόλυτο αίσθημα ευθύνης και συνέπειας προς όλους όσους με επέλεξαν να τους εκπροσωπήσω στην ελληνική Βουλή, αποφάσισα να μην είμαι υποψήφιος του κόμματος μου στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές».

Σύμφωνα με τη γραπτή δήλωσή του, μπήκε στην πολιτική «πριν έντεκα περίπου χρόνια μετά από μια απολύτως επιτυχή επαγγελματική καριέρα, θεωρώντας όταν μου ζητήθηκε ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην κοινή προσπάθεια για το καλό της πατρίδας, μακριά από κάθε σκοπιμότητα», εκφράζει την πεποίθηση πως άσκησε έντιμη και χρηστή διοίκηση, «ιδίως όσον αφορά στη διαχείριση δημόσιου χρήματος, εμμένοντας ακλόνητα στις ιδέες μου και τα πολιτικά μου πιστεύω μέχρι το τέλος» και ευχαριστεί «τους δύο άξιους πρωθυπουργούς, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά που με τίμησαν όχι μόνο για να με συμπεριλάβουν στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών της παράταξης μου αλλά και διότι μου εμπιστεύτηκαν την τιμητική για εμένα θέση του Υφυπουργού Αθλητισμού», αλλά και «όλους τους χιλιάδες ανώνυμους πολίτες της πόλης μου της Θεσσαλονίκης, που σε όλες τις διεξαχθείσες μέχρι σήμερα εκλογές, βουλευτικές και μη, με τίμησαν με τη ψήφο τους».

Ο Γιάννης Ιωαννίδης διαβεβαιώνει ότι παραμένει στη διάθεση της Νέας Δημοκρατίας, ότι συνεχίζει να μάχεται για τα ιδανικά του μέσα στους κόλπους της παράταξης και ότι θα είναι «φίλος και κοντά σε κάθε πρόβλημα, όπως και πρώτα και ακόμη περισσότερο».

Τα ευχαριστώ σε κόρη και σύζυγο

Κάνει ιδιαίτερη μνεία σε «όλους τους ανθρώπους, μέλη του πολιτικού μου γραφείου και μη, που εργάσθηκαν δίπλα μου και για λογαριασμό μου» και τη γυναίκα του και την κόρη του, «που κάθε μια με το δικό της τρόπο με στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια, κυρίως με την υπομονή τους στις συνεχείς και επανειλημμένες απουσίες μου από κοντά τους».

Μπορεί ο «ξανθός» να λέει συγκινητικό αντίο, τους πραγματικούς, όμως, λόγους της αποχώρησής του, φαίνεται πως δεν τους θίγει, αποδεικνύοντας ότι εξακολουθεί να είναι στρατιώτης της παράταξης η οποία τον ανέδειξε στην πολιτική.  Κι αυτό επειδή βοούν και οι πέτρες στη Θεσσαλονίκη για τον πόλεμο που αντιμετώπισε όταν, ακολουθώντας την εντολή της παράταξής του, «κατέβηκε» στις περιφερειακές εκλογές.


Ο πόλεμος εκ των έσω

Είναι γνωστό τοις πάσι, σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, ότι ο Ιωαννίδης δεν έτυχε της στήριξης ακόμη και κομματικών στελεχών, στη μονομαχία του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στελέχη της Ν.Δ. με ονοματεπώνυμο, τάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο Τζιτζικώστα και κάποιοι, ακόμη κι αν δεν συμπεριλήφθηκαν στη λίστα των περιφερειακών συμβούλων, πολέμησαν λυσσαλέα την υποψηφιότητα Ιωαννίδη. Τα τηλέφωνα είχαν ανάψει κι ο «κόουτς», γνωστός για τον χαρακτήρα του, δεν ήταν λίγες φορές που αντέδρασε με βάση το θυμικό του κι όχι το… λογικό (ή, αν θέλετε κομματικό του). Οι τοίχοι στο πολιτικό του γραφείο και το εκλογικό του κέντρο πολλές φορές έτριξαν από τις φωνές του κι ο ίδιος θύμισε τον κόουτς της Γάνδης, όταν κοουτσάριζε τον Γκάλη, τον Γιαννάκη, τον Φιλίπου, τον Γουίλτζερ και… τ’ άλλα παιδιά, διψασμένος για ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο.
Όσοι τον γνωρίζουν καλά, επιμένουν ότι του έμεινε μια πίκρα από εκείνη την προεκλογική περίοδο. Επιμένουν, όμως και για κάτι άλλο: Ότι η ηθική κι ο χαρακτήρας του δε θα επιτρέψουν ποτέ, στον Γιάννη Ιωαννίδη, να απομακρυνθεί από τη φιλελεύθερη παράταξη, από τη Νέα Δημοκρατία…