Στο πλαίσιο της πολιτικής της δημοτικής αρχής για δημιουργία έξι μικρών δημαρχείων, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης συγκάλεσε σήμερα σύσκεψη με τους προέδρους των πέντε δημοτικών κοινοτήτων και της δημοτικής ενότητας Τριανδρίας.

Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η εξέλιξη του ενημερωτικού προγράμματος για θέματα πρόληψης εξαρτήσεων, που ήδη υλοποιείται από την 1η Δεκεμβρίου του 2014 από το Δίκτυο για την Πρόληψη των Εξαρτήσεων (ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΑΡΓΩ, ΑΡΣΙΣ, ΙΑΝΟΣ, ΣΕΙΡΙΟΣ, ΜΕΘΕΞΙΣ) στις Κοινότητες.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, η σύμβουλος της 1ης δημοτικής Κοινότητας και υπεύθυνη του συντονισμού δράσεων Πρόληψης και Εξαρτήσεων, Σμάρω Γιαννακοπούλου, ενημέρωσε τους προέδρους των Κοινοτήτων για τον προγραμματισμό του Δικτύου. Σύμφωνα με αυτόν, η παρουσία του εξειδικευμένου προσωπικού των μελών του Δικτύου στις δημοτικές Κοινότητες μία φορά την εβδομάδα σε τακτές ημέρες και ώρες θα συνοδευτεί από κεντρικές ενημερωτικές εκδηλώσεις προς την εκπαιδευτική κοινότητα και άλλους συλλογικούς φορείς. Οι εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το επόμενο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθούν σύντομα.

Οι πέντε δημοτικές Κοινότητες και η δημοτική Ενότητα Τριανδρίας ανέλαβαν την πρωτοβουλία να στηρίξουν το ενημερωτικό πρόγραμμα του Δικτύου, μέσα από τη συστηματική ενημέρωση φορέων και συλλογικοτήτων της περιοχής τους. Στόχος, να φτάσει σε όσο το δυνατόν περισσότερους Θεσσαλονικείς η πληροφορία ότι όλοι οι πολίτες μπορούν να ενημερωθούν από εξειδικευμένο προσωπικό για τον τρόπο αντιμετώπισης των εξαρτημένων ατόμων και για τις δυνατότητες πρόληψης των εξαρτήσεων με μια απλή επίσκεψη στα γραφεία των Κοινοτήτων.

Υπενθυμίζεται ότι το προσωπικό των οργανώσεων - μελών του Δικτύου βρίσκεται στα γραφεία της κάθε Κοινότητας μία ημέρα την εβδομάδα, από τις 11.00 έως τις 14.00 κατά το εξής πρόγραμμα:
  • 1η Δημοτική Κοινότητα (Πρ. Κορομηλά 36): Πέμπτη
  • 2η Δημοτική Κοινότητα (Μοναστηρίου 93): Πέμπτη
  • 3η Δημοτική Κοινότητα (Θεοφίλου 25): Τετάρτη
  • 4η Δημοτική Κοινότητα (Κλεάνθους 57, Άνω Τούμπα): Τρίτη
  • 5η Δημοτική Κοινότητα (Βασ. Όλγας & 25ης Μαρτίου): Πέμπτη
  • Δημοτική Ενότητα Τριανδρίας (Ελευθερίας 24, Τριανδρία): Παρασκευή
Στη σύσκεψη μετείχαν, επίσης, ο Αντιδήμαρχος Κινητοποίησης Πολιτών, Νεολαίας και Αθλητισμού, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο εντεταλμένος σύμβουλος για δράσεις που αφορούν στη λειτουργία των δημοτικών Κοινοτήτων, Νίκος Φωτίου και υπηρεσιακοί παράγοντες.