Η επίσκεψη Σουλτς στην Αθήνα, την Πέμπτη, δεν ικανοποιεί τους πάντες, σύμφωνα με δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής ενημέρωσης Europolitics, στο οποίο αναφέρεται επίσης ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στις Βρυξέλλες στις αρχές Φεβρουαρίου.

Αναφορικά με την επίσκεψη Σουλτς, όπως γράφει το δημοσίευμα, η αντιπρόεδρος της γερμανικής αντιπροσωπείας των Χριστιανοδημοκρατών στην Ευρωβουλή δήλωσε ότι «στέλνει ένα κακό μήνυμα, γιατί δίνει την εντύπωση ότι επιδιώκουμε να πλησιάσουμε τη νέα κυβέρνηση, ενώ εκείνοι είναι αυτοί που πρέπει να καταθέσουν προτάσεις.

Η ίδια εξέφρασε αμφιβολίες ότι τα προτεινόμενα από τον Έλληνα πρωθυπουργό μέτρα (αύξηση κατώτατου μισθού, προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων κλπ) θα προσελκύσουν επενδύσεις στην Ελλάδα.

Αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα στις Βρυξέλλες, το δημοσίευμα αναφέρει ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση και οι υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της ΕΕ οφείλουν να βρουν άμεσα κοινό έδαφος για τις τρέχουσες μεταρρυθμίσεις και τον τρόπο βελτίωσης των όρων διάσωσης της χώρας, πιθανόν με μια νέα παράταση αποπληρωμής των δανείων και με μείωση των επιτοκίων δανεισμού.

Σύμφωνα με τη Europolitics, το πρόγραμμα ύψους 240 δισ. ευρώ λήγει στις 28 Φεβρουαρίου, αλλά προετοιμάζεται μια συμφωνία.

Χ.Λ.