Του Κώστα Μπούρη *

Έχουμε να ρίξουμε μεγάλο γέλιο, τόσο πολύ που θα ξεκαρδιστούμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας! 


Άλλα θα λέει ο υπουργός Στρατούλης, αλλά θα λέει, για το ίδιο θέμα ο υπουργός Βρούτσης, αλλά θα λέει ο ένας η ο άλλος υπουργός ή βουλευτής του κυβερνόντος κόμματος. Ο πρωθυπουργός Τσίπρας θα αναγγέλλει εκείνο ή το άλλο και οι άλλοι θα λένε το …άλλο ή το …εκείνο! Ω! Ρε γέλιο που έχουμε να ρίξουμε!!!

Ήδη τα είπαν οι άνθρωποι. Ο ένας θα καταργήσει τον φόρο στην ακίνητη περιουσία, ο άλλος θα τον αυξήσει, ο άλλος το ένα και ο εκείνος το άλλο… Και άλλα λόγια να αγαπιόμαστε ο Αλέξης!

Σε προεκλογική περίοδο, όλα τα στελέχη των κομμάτων προσέχουν τα λόγια τους. Είμαι σίγουρος ότι και οι Συριζαίοι υποψήφιοι και στελέχη προσέχουν και εκείνοι τα λόγια τους και γι αυτό βγαίνει αυτό το συμπέρασμα, επειδή είναι τόσο οργανωμένοι που …εκφράζονται …οργανωμένα. Η δημοκρατία του μπάχαλου σε όλο της το μεγαλείο!

Δεν γράφω με κομματισμό, όσο και αν κάποιοι θα το θεωρήσουν έτσι! Γράφω με τη δύναμη της λογικής, επειδή πολύ απλά είμαι ένας από τους 11εκ. δύσμοιρους πολίτες που θα υποστούν ή θα ευτυχίσουν από την ενδεχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια, αν συνεχίσουν να είναι τόσο συνεννοημένα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον ουδείς θα ευτυχίσει. Όπως για παράδειγμα αν εφαρμόσουν τα όσα υπόσχονται για τον ΕΝΦΙΑ που θα τον καταργήσουν με ένα νέο φόρο «Μεγάλης ακίνητης περιουσίας» για να βρεθούμε οι περισσότεροι Έλληνες, πλούσιοι εντός μιας μέρας! Το σπιτάκι των 90τ.μ. στη πόλη και το σπιτάκι των 100τ.μ. στο χωριό, βάλε και κανένα χωραφάκι 20 στρεμμάτων και πάρε τον Έλληνα με τη μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Είπε ο Αλέξης περί πηδήματος και Ρόδου, σύμφωνα με τη λαϊκή ρήση και πήδηξε η ΝΔ για να μιλήσει για προσβολή. Βέβαια αν δεν είχαν κάνει τον ΕΝΦΙΑ σαν τα … τους τότε δεν θα μιλούσε ο Τσίπρας και ο κάθε Τσίπρας!

Η προεκλογική περίοδος έχει ήδη μεγάλο γέλιο! Αν δεν είχαμε τον φόβο να μείνουμε χωρίς μια, τότε θα κάναμε καθημερινά πάρτι με όλα όσα λέγονται από όλους σε αυτή την προεκλογική περίοδο. Οι μόνοι ίσως που δεν γελάνε, είναι εκείνοι που έζησαν τις διαπραγματεύσεις και τον κίνδυνο, στα διάφορα συμβούλια κορυφής στις Βρυξέλες. Είναι εκείνοι που κυβέρνησαν τα τελευταία χρόνια. Οι άλλοι όλοι, λένε θεωρίες εκ του ασφαλούς.

Και το κείμενο δεν είναι κομματική προπαγάνδα υπέρ κανενός κόμματος. Για να το γράψω στηρίζομαι στις δηλώσεις και όλα όσα έγιναν το 24ωρο που μας πέρασε. 

Δυστυχώς οι άνθρωποι του ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντούν ευθέως. Ακόμα και στην ερώτηση για το νέο φόρο ακινήτων! Τα «ΘΑ» και τα ευχολόγια, θυμίζουν περισσότερο συζητήσεις καφενείου, παρά δηλώσεις και δεσμεύσεις εκείνων που θέλουν να μας κυβερνήσουν.

* Ο Κώστας Μπούρης είναι δημοσιογράφος