Συνάντηση μισής ώρας με τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο είχε σήμερα, Τετάρτη, το πρωί ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.

«Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου», ανέφερε ο κ. Σαμαράς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη μητρόπολη της Θεσσαλονίκης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη, καθώς, όπως τόνισε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της ορθοδοξίας και κήρυκας των δικαίων του ελληνισμού και της Μακεδονίας».

Ο κ. Σαμαράς δεν παρέλειψε επίσης να ευχαριστήσει τον κ. Άνθιμο για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης. «Είστε ο πρωταγωνιστής στη στήριξη των αδύναμων συνανθρώπων μας, με τις τεράστιες προσπάθειες που έχετε κάνει για τη βοήθειά τους. Για αυτό πραγματικά, εκ μέρους όλων, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά», υπογράμμισε.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης βεβαίωσε τον κ. Σαμαρά ότι γνωρίζει «τους χρόνιους αγώνες σας και την επιθυμία σας να διορθωθούν τα πράγματα και τα θέματα που αφορούν την πατρίδα μας». Ευχήθηκε δε στον πρωθυπουργό υγεία, δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες του και καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της πατρίδας και με τους πολιτικούς «όλων των άλλων κομμάτων της ελληνικής επικράτειας» για ενιαία παρουσία του ελληνισμού, στο όνομα και της κοινής πίστης και του συμφέροντος του λαού.