Μέρα άνευ δηλώσεων η σημερινή και οι πολιτικοί αρχηγοί το ΄ριξαν στα... ούζα, όπως θέλει η παράδοση. Όλοι; Όχι όλοι. Κάποιοι πηγαίνουν από εκλογικό σε εκλογικό.


Αναλυτικά:

Το εκλογικό κέντρο της ΝΔ στην πλατεία Συντάγματος, επισκέφθηκε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και συνομίλησε με ψηφοφόρους και στελέχη του κόμματος. Ο κ. Σαμαράς εμφανίστηκε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα και μάλιστα απευθυνόμενος στον κόσμο είπε: «Πάμε γερά το 14% των αναποφάσιστων είναι δικοί μας».
  
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων μέσων μαζικής ενημέρωσης, με τον κ. Σαμαρά να δέχεται πολλές ερωτήσεις από ξένους δημοσιογράφους.
Στις 16:00 θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον πρωθυπουργό και το οικονομικό επιτελείο ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.

Το απόγευμα ο κ. Σαμαράς θα μεταβεί στη Μεσσηνία όπου αύριο θα ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, την Πύλο.

Γεύμα σε δημοσιογράφους παρέθεσε ο Τσίπρας



Χαλαρή συζήτηση με δημοσιογράφους ελληνικών και ξένων μέσων ενημέρωσης, είχε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας.

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι έκανε 11 περιοδείες σε 15 μέρες στην επαρχία, και παντού συνάντησε ένα άλλο, χαρούμενο κλίμα, επισημαίνοντας ότι αυτή ήταν η μεγάλη διαφορά με τις εκλογές του 2012, ότι ο κόσμος πηγαίνει στην κάλπη χαρούμενος.

Ανέφερε επίσης ότι το πρωί είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ενώ ερωτηθείς τι θα κάνει με το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας υπενθύμισε τη φράση του Χαρίλαου Φλωράκη ότι τις καλύτερες αποφάσεις τις παίρνεις στο μαξιλάρι σου. Εξάλλου, όταν ρωτήθηκε πότε θα φορέσει γραβάτα απάντησε χαριτολογώντας: «Όταν θα καταφέρει να κουρευτεί το χρέος».

Σε ουζερί, στα Λαδάδικα, ο Ευ. Βενιζέλος



«Μέρα περίσκεψης» χαρακτήρισε τη σημερινή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος νωρίτερα  βρέθηκε σε ουζερί στα Λαδάδικα, μαζί με τον γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του κόμματος, Χρόνη Μακρίδη, υποψήφιους βουλευτές και κομματικά στελέχη.

Ο κ. Βενιζέλος ρώτησε τους υποψήφιους βουλευτές για τον προεκλογικό τους αγώνα και σημείωσε πως «τώρα γίνονται οι ζυμώσεις και είναι οι κρίσιμες ώρες». Στο ερώτημα τι προτιμά ανάμεσα στις ψευδαισθήσεις και το παραβάν, απάντησε με έμφαση «παραβάν, παραβάν», με δεδομένο ότι στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας είχε ξεκαθαρίσει ότι θέλει αυτούς που είναι ΠΑΣΟΚ να ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την καταρρακτώδη βροχή που συνάντησε χθες στη Δράμα και την Ξάνθη και την ανταπόκριση του κόσμου παρέπεμψε στο σύνθημα «μαζί, μαζί και στη βροχή». Ο κ. Βενιζέλος ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική του εκστρατεία και τους ευχήθηκε υγεία και χαρά. Αύριο το πρωί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα ψηφίσει σε εκλογικό κέντρο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

Το εκλογικό κέντρο στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο Κουτσούμπας



Το  εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ στην Καισαριανή επισκέφθηκε ο γγ της ΚΕ του κόμματος Δημ. Κουτσούμπας. Τον  κύριο Κουτσούμπα υποδέχθηκε ο δήμαρχος Καισαριανής, πολλοί οπαδοί του ΚΚΕ και υποψήφιοι βουλευτές.

Ιδιαίτερο στιγμιότυπο ήταν η επίσκεψη στο εκλογικό κέντρο του ΚΚΕ του λαϊκού τραγουδιστή Γιώργου Μαργαρίτη, ο οποίος είχε σύντομη συνομιλία με τον κ. Κουτσούμπα.

Σε ταβέρνα στο Μεταξουργείο ο Κουβέλης

Τραπέζι σε εκπροσώπους του Τύπου παρέθεσε ο συνεπικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερα» Φώτης Κουβέλης.

Ο κ. Κουβέλης, μαζί με στελέχη της ΔΗΜΑΡ, είχε  χαλαρή συζήτηση με τους δημοσιογράφους που κάλυψαν την προεκλογική δραστηριότητα του συνδυασμού, στις 14:00, σε ταβέρνα στην περιοχή του Μεταξουργείου.

Σε Κάλυμνο και Κω ο Π. Καμμένος

Την κεντρική αγορά της Καλύμνου επισκέφθηκε ο  Πάνος Καμμένος και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω ,όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης. Αύριο  στις 9.30 το πρωί , ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ,  ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών,  θα ψηφίσει στη Νίσυρο στο 138ο εκλογικό τμήμα.               

Στη Νίσυρο και συγκεκριμένα στο 138ο εκλογικό τμήμα (Παλαιά Κοινότητα Νικιών Νισύρου) θα ψηφίσει αύριο στις 9:30 το πρωί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ  Πάνος Καμμένος, ο οποίος είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου του κόμματος στα Δωδεκάνησα και τη Β' Αθηνών.

Σήμερα το μεσημέρι, ο κ. Καμμένος πραγματοποίησε επίσκεψη στην Κάλυμνο, όπου περιόδευσε στην κεντρική αγορά του νησιού και συνομίλησε με νέους ανθρώπους, καθώς και με καταστηματάρχες και καταναλωτές. Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος θα επισκεφθεί την Κω όπου θα περιοδεύσει στην αγορά της πόλης.

Σε εκλογικά κέντρα του Ποταμιού ο Θεοδωράκης

Τα εκλογικά περίπτερα του κόμματος του, στις περιφέρειες Β Αθηνών και Β Πειραιά, επισκέπτεται από τις εννέα το πρωί ο  επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από συνεργάτες και υποψηφίους βουλευτές. Το μεσημέρι παρέθεσε γεύμα σε εστιατόριο στην Αθήνα.

Αρχικά ξεκίνησε από τον Χολαργό, επισκέφτηκε το Μαρούσι, τη Ν. Ιωνία και τη Κηφισιά και αναμένεται έως το απόγευμα, πριν αναχωρήσει για τα Χανιά, όπου θα ασκήσει αύριο το εκλογικό του δικαίωμα, να επισκεφθεί και τα υπόλοιπα εκλογικά κέντρα του κόμματός του στη Νίκαια, τον Κορυδαλλό και την Ηλιούπολη.

Αισιόδοξος ο Γιώργος



Με δημοσιογράφους που κάλυψαν το προεκλογικό ρεπορτάζ του Κινήματος συνέφαγε πριν από λίγο σε παραδοσιακό ουζερί της Αθήνας ο Γιώργος Παπανδρέου.


Το γεύμα ξεκίνησε λίγο μετά τη 1.30 μ.μ. στην Τράτα, με τον Γιώργο Παπανδρέου να δηλώνει αισιόδοξος για την επόμενη μέρα των εκλογών και για την είσοδο του κόμματός του στη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε χαλαρός κι ευδιάθετος και μαζί με τους καλεσμένους του έδειξαν να απολαμβάνουν το μενού θαλασσινών (καλαμαράκια, γαύρο, ταραμοσαλάτα) και τα ουζάκια.