Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια αλλά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά προβλέπει για σήμερα Κυριακή 4 Ιανουαρίου 2015, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ενώ στην ανατολική και νοτιά νησιωτική χώρα αναμένονται βροχές και από αργά το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. 


Μικρή περαιτέρω άνοδος της θερμοκρασίας θα σημειωθεί κυρίως στα νότια.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και μετά το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, οι άνεμοι αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Βαθμιαία από το απόγευμα βόρειοι, βορειοδυτικοί 4 με 6 στο Θερμαϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 3 έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Στη Μακεδονία και τη Θράκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της δυτικής Μακεδονίας οπού πιθανώς θα χιονίσει πρόσκαιρα και σε ημιορεινές περιοχές.
Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5, που βαθμιαία από το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους 5 με 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από -3 (μείζον 2) έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο, θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και η θερμοκρασία από 2 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στην Ηπειρο 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Για τη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές από το απόγευμα. Αργά το βράδυ στα βόρεια ο καιρός θα επιδεινωθεί με βροχές και στα ορεινά χιόνια. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6, στρεφόμενοι από το απόγευμα στα βόρεια σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείζον) έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα επικρατήσουν λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ και η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και από αργά το απόγευμα στα νότια καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι πνέουν δυτικοί, νοτιοδυτικοί 4 με 5 στα νοτιά τοπικά 6 μποφόρ. Από το βράδυ στο βορειοανατολικό Αιγαίο σταδιακά βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 5 έως 12 και στα νότια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές το βράδυ στα δυτικά. Οι άνεμοι πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βορείους και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015, στα κεντρικά και τα νότια προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμηματα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία στα ημιορεινα που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενταθούν.

Στην υπόλοιπη χώρα παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά δυτικοί, νοτιοδυτικοί 5 με 6 στρεφόμενοι αργότερα σε βορειοδυτικούς 6 με 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ. 

Η θερμοκρασία θα βρεθεί σε βαθμιαία πτώση από τα βόρεια, οπού θα σημειωθεί παγετός.