Στις 9.30 το πρωί η τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης. Το χαρτοφυλάκιο θα παραλάβει η υφυπουργός Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά από τον Γιώργο Ορφανό.


Σημειώνουμε ότι οι αρμοδιότητες του υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης, το οποίο με την κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου παύει πλέον να είναι αυτοτελές υπουργείο, εντάσσονται στο υπερυπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Το ΥΜΑΘ είχε καταργηθεί τον Οκτώβριο του 2009 επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, και αργότερα η ΝΔ προχώρησε στην επανασύστασή του, τον Ιούνιο του 2012.

Η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά γεννήθηκε στις Σέρρες το 1958 και είναι πτυχιούχος της Νομικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στον χώρο της πολιτικής δραστηριοποιείται από τη δεκαετία του ΄80, επί χρόνια στη ΝΔ -υπήρξε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ και επί σειρά ετών βουλευτής της-, ενώ ως βουλευτής των ΑΝΕΛ εξελέγη τον Μάιο και τον Ιούνιο του 2012 Στ' Αντιπρόεδρος Βουλής.

Στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 οι ΑΝΕΛ συγκέντρωσαν στην περιφέρεια Σερρών ποσοστό 5,51%. Εξασφάλισαν μία έδρα, την οποία κατέλαβε η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, η οποία συγκέντρωσε 4.108 ψήφους έναντι 953 του δεύτερου.