Μήνυμα νίκης της Ν.Δ. στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου που θα λυτρώσει τον ελληνικό λαό, έστειλε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. από την προεκλογική συγκέντρωση της Κομοτηνής.


Kατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι βρίσκεται σε αμηχανία, πανικό, απόγνωση και παίζει στα ζάρια τα συμφέροντα της χώρας.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αμηχανία, σε πανικό. Οργανώνει συνέδρια και παρασυνέδρια. Προσπαθεί να μαζέψει τα στελέχη του που δεν ξέρουν τι λένε. Βρίσκεται σε απόγνωση γιατί βλέπει τη διαφορά στις δημοσκοπήσεις να εκμηδενίζεται και για πρώτη φορά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ήττας τους",τόνισε ο κ. Σαμαράς.

Μίλησε για λογικές του ΣΥΡΙΖΑ που παραπέμπουν σε πρακτικές του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας και αναφέρθηκε ενδεικτικά στο θέμα με τις βουλευτικές έδρες, που θα ανήκουν στο κόμμα και στο ζήτημα των ελεγκτικών μηχανισμών, που θα είναι υπό τον έλεγχο του γραφείο του πρωθυπουργού, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

"Το άρθρο 60 του Συντάγματος ορίζει ότι οι βουλευτές έχουν απεριόριστο δικαίωμα γνώμης και ψηφίζουν κατά συνείδηση", είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: "Με την παραίτηση από το βουλευτικό αξίωμα ο ΣΥΡΙΖΑ κατάργησε τη συνείδηση του βουλευτή. Οι έδρες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ είναι ιδιοκτησία του κόμματος! Αν είναι δυνατόν! Πρώτα το κόμμα και μετά η Δημοκρατία για τον ΣΥΡΙΖΑ; Οι Ελληνες θέλουμε να μείνουμε στην Ευρώπη και δεν θα μετακομίσουμε στη Βόρεια Κορέα επειδή το θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!".

Ο κ. Σαμαράς επισήμανε ότι η πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι προσωρινή και θα επανέλθει η πολιτική ομαλότητα, μετά τις εκλογές, που έχει την πεποίθηση ότι θα τις κερδίσει η Ν.Δ. Τότε οριστικά η χώρα θα βγει από την εξάρτηση κααι τον αναγκαστικό δανεισμό, υπογράμμισε, ενώ σημείωσε ότι οι εκλογές θα είναι το "μεγάλο Βατερλό του λαϊκισμού".

Πήγε στον φράκτη δεν πήγε στην ΕΒΖ
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον διαβόητο φράκτη του Έβρου τον οποίο και εξήρε για τα αποτελέσματα του, λέγοντας μάλιστα ότι πέτυχε «να μην μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη». Την ίδια στιγμή που αν και ήταν προγραμματισμένο δεν επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, επειδή εκεί είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που καταγγέλλουν στάση πληρωμών.


 Ο Αντώνης Σαμαράς ξεναγήθηκε στα σύνορα κι όταν έφτασε στον φράκτη που τοποθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις».
«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», δήλωσε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς.
Την ίδια στιγμή αν και ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε πορεία, καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ που ζητούσαν αν τον συναντήσουν.
Σημειώνεται ότι οι 250 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), καταγγέλλουν ότι δεν πληρώθηκαν αυτό τον μήνα λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία κήρυξε στάση πληρωμών, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή. Η παράκαμψη της Ορεστιάδας προκάλεσε κάποιες αντιδράσεις ενώ ο Δήμαρχος της πόλης σχολίασε στο facebook «αντε γεια».