Δόθηκε κατ' αρχήν η 20ημέρη παράταση της διαδικασίας της διαβούλευσης για τις ομαδικές απολύσεις των εργαζομένων του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης.


Σε αυτό το χρονικό διάστημα αναμένεται να ενημερωθούν οι ηγεσιές των αρμόδιων υπουργείων Υποδομών και Εργασίας για το θέμα και να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες, μήπως και ξεμπλοκάρει το έργο, τα βρουν ανάδοχος(Αττικό Μετρό Α.Ε.) και κατασκευαστής(ΑΕΓΕΚ), με αποτέλεσμα να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι και να συνεχιστεί το έργο ώστε, κάποια στιγμή, η πόλη να αποκτήσει μετρό.

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης και το Σωματείο Εργαζομένων στον Κατασκευαστικό Τομέα Μετρό Θεσσαλονίκης εκφράζουν "μεγάλη ικανοποίηση για την καίρια παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης".Δηλώνουν, επίσης, ότι αναμένουν να μην απολυθούν οι εργαζόμενοι (οι απολύσεις είναι προγραμματισμένο να γίνουν αύριο, 30 Ιανουαρίου 2015).

Οι εργαζόμενοι, για αύριο, θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας, από τις 12.30 μ.μ., ως τη λήξη του ωραρίου. Την ίδια ώρα θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στα γραφεία της Κοινοπραξίας στο Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό Θεσσαλονίκης.