Του Κώστα Μπούρη *

Πρωί πρωί με την …τσίμπλα στο μάτι είδαμε τον Γιωργάκη να λέει, ότι ο ίδιος καλά τα έκανε, αλλά οι υπουργοί του… κλπ κλπ!!! Και σε κάποια στιγμή μας είπε ότι «Ήρθα στην Ελλάδα…»!!! Βέβαια τον δικαιολογούμε για τα ελληνικά του, 


καθώς είναι …παιδί …μεταναστών, αλλά το σωστό θα ήταν να έλεγε, «επέστρεψα στη χώρα». Αλλά δεν το είπε και δεν θέλω κακοπροαίρετα να σκεφτώ την «λανθάνουσα γλώσσα που λέει την αλήθεια…»!

Όμως ουδείς μπορεί φαντάζομαι να δικαιολογήσει έναν πρωθυπουργό που επιλέγει στελέχη ανάξια. Ουδείς μπορεί να δικαιολογήσει έναν πρωθυπουργό που μπορεί να έκανε λάθος και να επέλεξε ανάξιους ή λαμόγια για υπουργούς και δεν είχε το θάρρος να τους …εκπαραθυρώσει άμεσα!

Και βγήκε λοιπόν ο Γιωργάκης να μας τα πει, με τα γνωστά του ελληνικά. Βέβαια ο άνθρωπος είπε κάποιες αλήθειες που θα είναι κυρίως χρήσιμες για τους ιστορικούς του μέλλοντος. Γιατί εμείς τη ζούμε την ιστορία με το χειρότερο τρόπο! Είπε ο Γιωργάκης λοιπόν τις αλήθειες του, αλλά δεν μας είπε γιατί βγήκε και μας έκανε ρόμπες διεθνώς τινάζοντας στον αέρα όλο το σύστημα; Είναι χαζός; Δε νομίζω! 

Χαζοί δεν γίνονται αρχηγοί κρατών!

Από την άλλη η μάχη Σαμαρά – Τσιπρα καλά κρατεί με εμάς τους ψηφοφόρους να φαίνεται ότι αποζητούμε τον δικομματισμό και τις αυτοδύναμες κυβερνήσεις. Μάλλον δεν μάθαμε από τις αυτοδυναμίες ή μάλλον θεωρούμε τους εαυτούς μας χαζούς, τόσο που να θέλουμε έναν μονάρχη να μας κυβερνά με το πρόσχημα της δημοκρατίας. Αλήθεια, γιατί δεν το γυρνάμε σε μοναρχία, όπως το Κατάρ; Τον βασιλιά τον έχουμε και τον καλούμε όποτε θέλουμε, αντί να σερνόμαστε σε εκλογές να κάνουμε «μονάρχη» τον κάθε Τσίπρα ή οποιοδήποτε άλλον!

Κάποτε κράζαμε όλοι τον δικομματισμό και τώρα φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις ότι πάμε ολοταχώς προς τα εκεί. Θέλουμε τη ΝΔ για αντίβαρο και για λύση ανάγκης, αλλά για να την τιμωρήσουμε που εφάρμοσε άγαρμπα τα μέτρα, θα βγάλουμε τον ΣΥΡΙΖΑ αυτοδύναμο! Κάπως έτσι δεν δυναμώσαμε την Χρυσή Αυγή; Ψηφίσαμε λέει από αντίδραση!!!

Μόνο ο πιο ηλίθιος λαός του κόσμου θα ψήφιζε με αυτή τη λογική. Σαν τα παιδάκια που δεν παίζει το ένα το άλλο από μια πίκα.

Αλλά ψηφίζουμε εκ του ασφαλούς! Κάνουμε το πάρτι και μετά ψηφίζουμε τη ΝΔ να καθαρίσει τα σκ… Κάπως έτσι δεν έγινε με τον Μητσοτάκη που μας τα έλεγε; Κάπως έτσι δεν έγινε με τον Καραμανλή που μας τα έλεγε και εμείς πήγαμε στο «λεφτά υπάρχουν»; 

Δυστυχώς μας λείπει η πολιτική παιδεία, και όχι μόνο! Εμείς οι νεοέλληνες δεν διαβάζουμε. Ακούμε τον έναν ή τον άλλον και μετά βρίζουμε τους δημοσιογράφος που τα μεταφέρουν όχι τους πολιτικούς που τα λένε!

Και επειδή δεν έχουμε λεφτά και πτωχεύσαμε υπαιτιότητα μας, τώρα βλέπουμε τον καθένα που μας τάζει …χαρά μεγάλη και ορμάμε να τον βγάλουμε πρωθυπουργό και μάλιστα αυτοδύναμο «μονάρχη»!

Δεν διαβάζουμε! Δεν ενημερωνόμαστε παρά μόνο για όσα συμβαίνουν εντός συνόρων και είναι πολύ λογικό να την πατάμε με τους εκάστοτε Γιωργάκηδες , Τσοχατζόπουλους και άλλους… 

Η ουτοπία της χαράς και της ανεμελιάς σε όλο της το μεγαλείο!


* Ο Κώστας Μπούρης είναι δημοσιογράφος