Να πάνε στις κάλπες με το μυαλό στην επόμενη μέρα, ζήτησε από τους ψηφοφόρους ο γγ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, που εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι υπάρχει πιθανότητα το ΚΚΕ να καταταγεί τρίτο κόμμα. 


"Να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ, ιδιαίτερα σήμερα, που υπάρχει η πιθανότητα να διεκδικήσει και να κατακτήσει την τρίτη θέση στη Βουλή", επισήμανε από τη Λάρισα, στο πλαίσιο της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης του κόμματος.

Ο κ. Κουτσούμπας, παράλληλα, εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας "περισσό θράσος", στον Αλέξη Τσίπρα, σχολιάζοντας: "τελευταία, μαζί με τα περί ανοχής του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που αναμασούν τα στελέχη του, ακούσαμε και τον πρόεδρο του να λέει με περίσσιο θράσος πράγματι, ότι θεωρεί αδιανόητο το ΚΚΕ να σφυρίζει κλέφτικα, να απέχει από αυτή την ιστορική στιγμή". 

Όπως είπε, είναι "αδιανόητο σήμερα να ζητάς ανοχή για να συνεχίσεις στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, να μη βγάζεις άχνα γι όλα αυτά που έχασε ο λαός τα τελευταία χρόνια. Να θέλεις το ΚΚΕ, τους αριστερούς ανθρώπους, να γίνονται το άλλοθι της δικής σου υποχώρησης, μετάλλαξης, κωλοτούμπας". Συμπλήρωσε ότι "θα ήταν αδιανόητο το ΚΚΕ να δείξει την παραμικρή ανοχή, γιατί τότε θα έκανε ένα μεγάλο ιστορικό λάθος που θα ισοδυναμούσε με προδοσία του λαού, και τότε ο ίδιος ο λαός δεν θα έδειχνε καμιά ανοχή στο ΚΚΕ, όπως κανένας λαός δεν έδειξε ανοχή σε κομμουνιστικά κόμματα που έδωσαν χέρι βοηθείας στο σύστημα στηρίζοντας τις κυβερνήσεις του".

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ακόμα, ότι καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη, ότι έχασε από το εισόδημά της και τις κατακτήσεις της.