Τι έγινε στις συναντήσεις του Κώστα Καραμανλή με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ποιοι άλλοι "κρέμασαν" φωτογραφίες με τον πρώην πρωθυπουργό στο Διαδίκτυο... Το κείμενο από το https://neapolitika.wordpress.com


Λίγες ημέρες μετά την (προεκλογική) επίσκεψή του Κώστα Καραμανλή στον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο περιφερειάρχης ανταπέδωσε την επίσκεψη καθώς συναντήθηκε με τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στην Αθήνα. 

Το απόγευμα της Τετάρτης ο Τζιτζικώστας πέρασε το κατώφλι του γραφείου του Καραμανλή και τα είπαν για αρκετή ώρα, για τί άλλο από τις τρέχουσες πολιτικές και κυρίως εσωκομματικές εξελίξεις μετά την βαριά ήττα της ΝΔ. 

Η στενή τους πολιτική φιλία (θυμίζω πως ο Καραμανλής ήδη από το 2002 τον είχε ορίσει υπεύθυνο του γραφείου Θεσσαλονίκης του “δικού του” Κέντρου Πολιτικής Έρευνας και Επικοινωνίας) έχει οδηγήσει άλλωστε και σε πολλά σενάρια καθώς δεδομένου ότι ο Τσίπρας ρίχνει τον “ηλικιακό πήχη” μέσα στα ονόματα των σεναρίων της “επόμενης ημέρας” στο γαλάζιο στρατόπεδο ακούγεται και αυτό του Απόστολου Τζιτζικώστα, ως “καραμανλική” έκφραση. Σε κάθε περίπτωση ο περιφερειάρχης του 70% είναι πλέον ένας ισχυρός πολιτικός παίκτης.

Χθες από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού πέρασαν πολλοί βουλευτές και στελέχη για να συζητήσουν τις πολιτικές εξελίξεις και αυτές στη ΝΔ. Μεταξύ άλλων και ο Νίκος Δένδιας, το όνομα του οποίου συζητείται έντονα σε περίπτωση διαδοχής στη ΝΔ, αλλά και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, φίλος και κουμπάρος του πρώην πρωθυπουργού ο οποίος μάλιστα ανέβασε στο facebook και φωτογραφία του με τον κ. Καραμανλή με τη σημείωση: “ουσιαστική και χρήσιμη η σημερινή μου συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή…”

Η βάση της ΝΔ ήδη συζητάει όλο και πιο έντονα το ενδεχόμενο -ή και ζητάει ευθέως- ο πρώην πρωθυπουργός να πάρει πρωτοβουλίες για την παράταξη και να βγει μπροστά.

Τι λέει όμως ο ίδιος ο κ. Καραμανλής σύμφωνα με συνομιλητές του; Γενικώς ακούει, συνιστά ψυχραιμία και ηρεμία και φυσικά αναφέρεται στην ανάγκη ενότητας της παράταξης. Παρακολουθεί, επίσης, με προβληματισμό και ανησυχία, όπως μεταφέρουν συνομιλητές του, τις πρώτες πολιτικές αποφάσεις και κινήσεις της νέας κυβέρνησης ενώ αποφεύγει αναφορές στο μέλλον, προφανώς περιμένοντας τις όποιες εξελίξεις που συνδέονται κυρίως με την εξέλιξη της οικονομίας και της διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο για τα σενάρια περί προεδρικής του υποψηφιότητας κατόπιν πρότασης του κ. Τσίπρα δεν φαίνεται να το αποδέχεται και μάλιστα εμφανίζεται ενοχλημένος από τις “διαρροές” του Μαξίμου και της Κουμουνδούρου περί προγραμματισμένου ραντεβού τους.

Υ.Γ.1: Τα ραντεβού στο γραφείο της πλατείας Μαβίλη δεν κλείνονται με πρωτοβουλία Καραμανλή αλλά των συνομιλητών του…
___________________________________________________________________________