«Στις 25 Ιανουαρίου η Ελλάδα κλείνει την πόρτα στο παρελθόν. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ελπίδα του κόσμου της εργασίας και του πολιτισμού σε όλη την Ευρώπη για αλλαγή».


Αυτο αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην ισπανική εφημερίδα «El Pais» σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Για να κάνει το αναγκαίο βήμα, προς τα μπρος. Από το σκοτάδι της λιτότητας και του αυταρχισμού, στο φως της Δημοκρατίας, της αλληλεγγύης και της βιώσιμης ανάπτυξης. Γι' αυτό και η Ελλάδα είναι μόνον η αρχή. Έρχεται, μέσα σ' αυτήν τη χρονιά, και η σειρά της Ισπανίας. Η αλλαγή ξεκινάει από το Νότο» σημειώνει ο κ. Τσίπρας, για να συμπληρώσει: ΄

«Η ήττα των πολιτικών χορηγών της λιτότητας, των πλειστηριασμών, της ανασφάλειας και του φόβου, της διαφθοράς και των σκανδάλων έχει την αφετηρία της στις χώρες μας. Οι λαοί μας παίρνουν το μέλλον στα χέρια τους και ανοίγουν την πόρτα του αύριο σε νέους και άφθαρτους ανθρώπους. Στους δικούς τους ανθρώπους, με το καθαρό βλέμμα. Γι' αυτό η νίκη του ελληνικού λαού και του ΣΥΡΙΖΑ είναι το μήνυμα μιας νέας, ελπιδοφόρας πορείας για την Ισπανία. Μιας πορείας που, όπως προκύπτει από τις μετρήσεις της κοινής γνώμης, με σταθερότητα επιλέγει και ο ισπανικός λαός. Έτσι θα πάει μπροστά ο Νότος, για ν' αλλάζει η Ευρώπη».