Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο θα είναι αυτό της Δευτέρας, για τον νέο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Α Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη. Ο 68χρονος βουλευτής δε θέλει να... μοιράζεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη κι αποφάσισε να αποχωρήσει.


Πάντως, παρά την αποχώρησή του, δεσμεύεται ότι, πρώτα από όλα, θα φροντίσει για το καλό του δήμου: Θα θέσει θέμα των περίφημων προστίμων που πληρώνει ο δήμος Θεσσαλονίκης στο υπουργείο Οικονομικών, μετά την περιβόητη κατάχρηση.

Η αποχώρησή του από το δημοτικό συμβούλιο ανοίγει μια σειρά διαδικασιών. Τη θέση του θα αναλάβει στο δημοτικό συμβούλιο ο πρώτος επιλαχών, συντονιστής της οργάνωσης Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Σαμανίδης. Δίπλα του θα παραμείνουν στα έδρανα οι Γιώργος Αβαρλής, οικονομολόγος, και Ρία Καλφακάκου, καθηγήτρια της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Έτσι θα αλλάξει και ο εκπρόσωπος της παράταξης στο δ.σ. της ΔΕΠΘΕ (ακούγεται ότι θα αναλάβει η κ. Καλφακάκου), στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και στο δ. σ. της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας(λέγεται πως τις θέσεις θα αναλάβει ο κ. Σαμανίδης).

Ο κ. Μηταφίδης συγκέντρωσε 21.077 ψήφους(4ος στην Α Θεσσαλονίκης). Μπήκε στο ψηφοδέλτιο με παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς η πρόταση της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ δεν τον περιελάμβανε. Αυτοί που προτάθηκαν, πάντως, δεν εκλέχθηκαν και, πλέον, ο κ. Μηταφίδης μιλά από θέση ισχύος. Ίσως τα εσωκομματικά να είναι ένας επιπλέον λόγος που αναγκάζει τον κ. Μηταφίδη να αποχωρήσει από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης...