Νέα σφοδρή επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε σήμερα, Τρίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους της ΝΔ Μάκη Βορίδη για την Αριστερά, τις οποίες ο εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε «εμφυλιοπολεμικές».

Το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε σήμερα στο θέμα, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του κ. Βορίδη «μισαλλόδοξο κήρυγμα άνευ προηγουμένου». Παράλληλα, κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά για το γεγονός ότι δεν βρήκε «ούτε μια λέξη αποδοκιμασίας για τον “εκλεκτό” του συνεργάτη». «Εάν αυτό δεν είναι επιδοκιμασία της ακροδεξιάς ρητορικής, τότε τι είναι; Και τελικά πόσο μεμονωμένο ήταν το περιστατικό Μπαλτάκου στη ΝΔ του κ. Σαμαρά;», διερωτάται η Κουμουνδούρου.

Οι επίμαχες δηλώσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον κ. Βορίδη με αφορμή δηλώσεις του τελευταίου σε προεκλογική ομιλία στον Ασπρόπυργο Αττικής, στις οποίες είχε τονίσει ότι η γενιά του «τη χώρα δεν θα την παραδώσει στην Αριστερά». Το στέλεχος της ΝΔ είχε κάνει λόγο, αναφερόμενος στις εκλογές, για «σύγκρουση ανάμεσα σε δυο κόσμους» και είχε αναφερθεί στις «αξίες της πατρίδας, της θρησκείας και της οικογένειας». «Δεν πρόκειται να τους αφήσουμε, ό,τι κι αν είναι εκείνο το οποίο πρέπει να κάνουμε. Ό,τι υπερασπίστηκαν οι παππούδες μας γενναία με τα όπλα, θα το υπερασπιστούμε εμείς με την ψήφο μας την Κυριακή», είχε σημειώσει ο κ. Βορίδης.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ήδη χθες, Δευτέρα, από τον πρωθυπουργό εξηγήσεις για τις, όπως τις χαρακτήρισε, «μισαλλόδοξες εμφυλιοπολεμικές δηλώσεις του κ. Βορίδη, που δεν έχουν προηγούμενο στην μεταπολιτευτική περίοδο».